Connect with us

Stiri despre telefoane

De ce au acest cerc husele pentru telefonul iPhone

Published

on

De ce au acest cerc husele pentru telefonul iPhone, tip de husa pe care probabil ati vazut-o pe strada, la televizor, pe retelele de socializare, etc. Dar care este rostul lui si de ce numai modelele de Apple au asa ceva? Haideti sa lamurim acest mic mister.

O astfel de husa costa destul de mult, mai ales daca este originala. Ajunge chiar si pana la 300 de lei pe eMAG, probabil mai mult in ofertele magazinelor fizice.

Acest accesoriu are acest design deoarece este compatibil cu tehnologia MagSafe. Este un sistem de incarcare magnetic dezvoltat de Apple si disponibil pentru iPhone incepand cu anul 2020.

Advertisement

MagSafe si husele pentru telefonul iPhone

Incarcarea MagSafe si si cea wireless reprezinta practic acelasi lucru? Ambele folosesc ambele tehnologia de incarcare prin inductie, dar exista cateva diferente notabile intre cele doua. Sistemul functioneaza prin atasarea unui conector magnetic la portul de incarcare al dispozitivului, acesta se ataseaza automat datorita magnetilor si incepe incarcarea.

Cea dezvoltata de Apple foloseste magneti pentru a se alinia si a se fixa perfect pe dispozitiv, asigurand astfel o incarcare mai eficienta, ofera viteze de incarcare mai rapide, reduce riscul ca telefonul sa cada de pe suprafata. In general, este vorba despre o mai mare compatibilitate.

De ce au acest cerc husele pentru telefonul iPhone

Este o ehnologie specifica pentru acest brand si, in general, nu este compatibila direct cu dispozitive Android sau cu alte incarcatoare wireless care utilizeaza aceasta caracteristica.

Advertisement

Atat incarcatoarele MagSafe (foto jos), cat si multe incarcatoare wireless pentru Android folosesc standardul Qi pentru incarcare wireless. Asta inseamna ca un iPhone ar putea fi incarcat pe un incarcator wireless Qi obisnuit, dar fara beneficiile oferite de MagSafe (alinare magnetica, viteza de incarcare mai mare etc.).

De ce au acest cerc husele pentru telefonul iPhone

De ce apple nu a lasat incarcarea wireless clasica si a adoptat asa ceva?

Au incercat sa imbunatateasca aceasta tehnologie si sa rezolva unele dintre limitarile incarcarii wireless traditionale si pentru a adauga functionalitati suplimentare, dar acestea vin cu ceva costuri in plus pentru utilizator! Un charger original cu aceasta tehnologie costa in jur de 150 lei.

Advertisement

De ce au acest cerc husele pentru telefonul iPhone

Aliniere mai precisa, stabilitate, viteza ceva mai mare de incarcare, siguranta si nu in ultimul rand, diferentierea produselor de concurenta. Si cand dai 1500 euro pe un telefon iPhone, nu te mai uiti la inca 300 sau 400 lei, pretul unei huse originale!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des