Acasă Incepatori Android EP 3 – Cum setezi imaginea unei persoane din agenda pentru apeluri

EP 3 – Cum setezi imaginea unei persoane din agenda pentru apeluri

13

EP 3 – Cum setezi imaginea unei persoane din agenda pentru apeluri – episodul 3 din “tutoriale pentru incepatori” si astazi am sa va arat cum puteti sa setati imaginea unei persoane ca atunci cand va suna sa va apara poza ei. In aceste tutoriale incerc sa explic pe intelesul tuturor si este posibil ca pentru unii informatiile sa para banale dar pentru altii extrem de utile.

Toate telefoanele cu Android suporta aceasta functie dar am observat ca putina lume o foloseste si cred ca multi nu stiu cum sa procedeze si cum sa seteze o poza a unei persoane din agenda telefonului pentru ca atunci cand persoana respectiva suna, imaginea sa apara impreuna cu numarul de telefon.

Am sa arat cum puteti face asta, atat pentru telefoanele cu sistem de operare KitKat cat si pe telefoanele cu Android Lollipop. In principiu, este destul de simplu, insa setarile sunt destul de ascunse si cred ca acesta este motivul pentru care multa lume nu foloseste aceasta functie.

ep3

Iata cum sa procedati si cum setezi imaginea unei persoane din agenda pentru apeluri. Poti alege din galeria foto (pozele facute cu camera telefonului) sau poti seta orice poza pe care o descarci de pe internet.

Valabil pentru KitKat dar si pentru Android Lollipop!

1 – intrati in “galerie” si alegeti imaginea dorita.

2 – in functie de modelul telefonului sau de sistemul de operare, apasati pe meniu, setari sau pe cele 3 puncte ce au acest rol. Vedeti mai jos ce vreau sa spun prin cele 3 puncte:

3t

3 – apasati pe “setati ca” sau in engleza “set picture as”

1

4 – alegeti sa setati ca o imagine de contact:

 

5 – rezultatul este acesta 😉

2

Ep 1 – Salvarea unui numar pe SIM sau in memoria telefonului si pictograma setari

Ep2 – Accesarea rapida a aplicatiilor, functia multitasking Android