baterie

Ce sa faci daca nu poti instala o aplicatie din Google Play pe telefon

Ce sa faci daca nu poti instala o aplicatie din Google Play pe telefon
Last updated:

Aplicatia nu este disponibila in tara dumneavoastra, probabil ca ne-am lovit cu totii de o astfel de eroare. Mult spus eroare, nu este nimic in neregula cu telefonul sau cu aplicatia Google Play.

Insa, ce te faci in momentul in care iti doresti sa descarci o aplicatie si nu ai incredere in diferitele surse de tip .apk? Exista o rezolvare si este destul de simpla. Aceasta implica schimbarea de IP si se face cu ajutorul unei alte aplicatii, una de tip VPN. Sunt foarte multe in Google Play, gratuite sau contra cost.

Un VPN este util in mai multe situatii. Daca alegi un VPN bun si o versiune platita, poti avea acces la un continut mai bogat in Netflix, sau in alte platforme de acest gen. Practic, aplicatiile vor detecta IP-ul tau si vor vedea ca esti intr-o alta tara, alta in care te afli cu adevarat.

Chiar daca Google Play iti spune ca poti schimba tara fara sa instalezi alta aplicatie, nu o poti face. Sau mai bine spus, nu este disponibila pentru toata lumea. Se afișeaza numai daca ați fost anterior intr-o alta țara si chiar ati avut schimbata adresa IP.

Iata despre ce este vorba:

Dupa ce am intrat in contul nostru, observam ca automat, aplicatia recunoaste tara in care suntem. Nu poti bifa nimic acolo, nu poti schimba sau alege alta tara, chiar daca la prima impresia asa pare.

Solutia este o aplicatie de VPN, oricare din Google Play. Strict pentru acest tutorial, am instalat Turbo VPN, insa puteti testa oricare alta. Problema este ca in majoritatea cazurilor, trebuie sa platesti pentru a avea acces la toate serverele, adica sa alegi tu ce tara iti doresti.

Automat, mie mi-a selectat Germania. In ultima imagine din galeria foto de mai jos, putem vedea ca avem posibilitatea de a alege alta tara. Mai exact, putem alege Germania, acolo ne-am conectat prin VPN.

Acum, putem vedea daca aplicatia este disponibila in aceasta tara, sau in cazul in care avem un VPN platit, alegem alta tara!