Acasă Review gadget Excelvan CL720D proiector HD LED, prezentare si pareri

Excelvan CL720D proiector HD LED, prezentare si pareri

0

Excelvan CL720D proiector HD LED, prezentare si pareri, un produs mai mult decat ok pentru gama sa de pret. Desigur, nu discutam despre un proiector ce costa sute sau mii de euro, insa, imaginea este neasteptat de buna si de clara.

Este un proiector lansat cam acum un an de zile, parerile pe forumurile internationale legate de acest produs sunt extrem de bune. Aceasta este si parerea mea, l-am testat cateva zile si pot spune ca nu ma mai satur de el, functioneaza aproape fara intrerupere.

Privire din lateral, unul din cele doua difuzoare:

Lupa este din sticla (aparent) Focalizarea se face rotind pur si simplu de ea:Decodorul HD pe care l-am conectat pentru TV digital (prin HDMI)Telecomanda de buna calitate, functii complexe.

Partea din spate, grile de ventilatie:

Asa se vede ziua, cu jaluzelele trase:

Intuneric complet in camera, poze din diverse unghiuri. Calitatea este neasteptat de buna!

Butoanele frontale sunt iluminate:

Are si cateva parti mai slabe, insa nu sunt legate neaparat de functionarea lui.

Ma refer in special la zgomotul produs de cele 2 ventilatoare, este uunul destul de suparator. Si asta, mai ales noaptea cand vrei sa te uiti in liniste la un film. Pe forumul 4pda.ru, sunt aproape 120 de pagini legate de proiectorul Excelvan CL720D. Aici, am gasit si rezolvarea acestei probleme, Pur si simplu, se schimba aceste doua ventilatoare, se pare ca nu sunt de cea mai buna calitate.

O alta problema ar fi legata de caldura degajata, este destul de mare. Vara este rau, mai ales daca nu ai aer conditionat in camera, iarna este ok banuiesc 😉

Ultima problema pe care am sesizat-o in scurta perioada, este legata de butonul “keystone”, cel pentru reglajul trapezoidal. In mod normal, nu este nevoie sa fie utilizat. El trebuie actionat putin, toleranta este mica. Insa, fara sa stiu, am invartit mai mult de el si s-a rupt mecanismul. Rezolvarea este insa simpla si oricum, nu afecteaza calitatea imaginii.

Acum, discutam putin si despre punctele PRO.

In primul rand, calitatea imaginii este una extraordinar de buna, rezolutia este HD, luminozitatea destul de mare, poate fi folosit si pe timpul zilei, asta cu jaluzelele trase. Noaptea este o placere sa te uiti la TV sau la un film.

Poate fi conectat prin intermediul HDMI la orice sursa, la PC, la PlayStation, decodor TV HD sau analog (prin cablul AV sau VGA), etc.

Are si doua intrari USB, poti atasa un stick de memorie cu filme, clipuri, etc.

Excelvan CL720D (cu D) are si tuner TV digital (DTV), insa nu am reusit sa gasesc nicun canal TV, am introdus cablul TV, gaseste numai TV analogic. Totusi, l-am conectat prin HDMI la un decodor RCS RDS HD si astfel, problema s-a rezolvat. Din cate am inteles, nu ar trebui sa fie probleme, poate este vina semnalului emis de catre RCS, poate este codat. Cert este ca fara decodor separat, nu am putut vedea si canalele HD.

Cele cu semnal analogic functioneaza, imaginea insa nu este de cea mai buna calitate si nu din cauza proiectorului.

Telecomanda este si ea de buna calitate si cu functii complexe, practic, nu ai nevoie sa folosesti butoanele proiectorului. Meniul este in limba romana, este si el destul de complex.

Iata si cele mai importante specificatii tehnice:

  • Tehnologie LED, 150W, durata viata lampa – 50.000 ore
  • Rezolutie 1280×800 pixeli, suporta intrare 1080p (FHD)
  • Luminozitate, 3000 lumeni
  • Contrast, 2000:1
  • Lentila, F=190mm, focus manual
  • Intrari: 2xHDMI, 2xVGA, AV, Y/Pb/Pr, 2xUSB, antena TV
  • Culori, 16 milioane
  • Greutate – 3.3kg
  • 2 difuzoare, sunet stereo, 2x5W

In clipul de mai jos, vedeti prezentarea proiectorului Excelvan CL720D dar si teste de imagine plus interfata meniului.

In imaginile de mai sus, proiectorul era la o distanta de perete de aproximatiiv 2.5m. Astfel, ecranul obtinut are o latime de 2.5m si o inaltime de 1.5m.

Este un gadget pe care chiar il recomand, este ceva inedit si pare de calitate, imaginille sunt chiar clare, perfecte pentru jocuri (conectat la PC), filme, sau TV.

Oferta magazinului gearbest.com – modelul fara tuner tv digital – AICI

Oferta magazinului gearbest.com – modelul cu tuner tv digital – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here