Connect with us

Recent, cea mai mare racheta din lume, SpaceX Starship, a suferit un esec de proportii la doar cateva secunde dupa lansare, in urma unei explozii spectaculoase care a starnit atentia mass-media si a publicului larg.

Proiectul SpaceX Starship, dezvoltat de compania lui Elon Musk, SpaceX, are ca scop realizarea unei nave spatiale revolutionare, capabila sa transporte marfa si pasageri pe distante lungi, inclusiv catre Marte. Cu toate acestea, ultima incercare de lansare a rachetei a avut un final neasteptat si dramatic.

Fail pentru SpaceX Starship, explodeaza spectaculos imediat dupa lansare

In momentul lansarii (bine ca nu exista echipaj la bord), totul parea sa decurga conform planului, iar racheta a luat altitudine. Cu toate acestea, la doar cateva secunde dupa ce a parasit platforma de lansare, racheta SpaceX Starship a explodat in aer, generand o serie de imagini uluitoare si punand in evidenta dificultatile tehnice pe care inginerii trebuie sa le depaseasca.

SpaceX Starship explodeaza – video

Desi esecul a fost vizibil si dramatic, acesta nu reprezinta un eveniment rar in industria aero-spatiala, mai ales in etapele incipiente ale dezvoltarii unei noi tehnologii. Esuarea lansarii a venit ca un memento al provocarilor pe care le implica explorarea spatiala si ambitiile inalte ale companiei SpaceX.

Racheta a parasit cu succes platforma de lansare din Texas, insa cele doua componente ale navei spatiale nu s-au separat conform planului. La scurt timp, ambele au explodat in aer, lasand un nor spectaculos pe cer.

Acesta a fost primul test pentru varianta “integrala” a navei Starship – cu etapa superioara a navei spatiale atasata la propulsorul “Super Heavy”. Imbinarea celor doua formeaza cea mai mare si mai puternica racheta creata vreodata, avand o forta de propulsie de doua ori mai mare decat racheta Saturn V, care a transportat omenirea pe Luna. Le uram succes, poate data viitoare vom asista la o lansare cu succes si spectaculoasa, dar in sensul bun al cuvantului!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

2 Comments

2 Comments

 1. Vlad

  aprilie 21, 2023 at 11:47

  Nu a fost chiar un esec de proportii dar de dragul senzationalului scriem ce credem fara sa stim exact. Acest zbor a fost un test, finalul era explozie oricum pentru ca nu s-a dorit recuperarea lor. Testul a fost chiar un succes pentru ca au vrut sa vada daca se ridica de la sol si au putut colecta multe date importante. Cele 2 au fost distruse intentionat pentru ca au inceput sa faca o manevra necontrolata. In concluzie nu a fost fail, pentru data viitoare ne informam mai bine si lasam senzationalul pentru CANCAN.

  • Cosmin

   aprilie 21, 2023 at 12:06

   Multumesc pentru feedback. Nu cred totusi ca scopul era explozia…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *