Acasă Stiri Android Si Noutati Fara viitor? Despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Fara viitor? Despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

0
nofollow

Telefoanele dotate cu 2 ecrane, despre ele vom discuta in acest articol si vom incerca sa le aflam utilitatea. Articolul contine parerile personale ale autorului. Nu ne legam de telefoanele pliabile, poate ca va gandeati direct la ele.

Telefoanele pliabile au tot un singur display, ati observat ca desi Samsung a prezentat inca de la inceputul anului modelul lor pliabil, dar nici pana la ora actuala nu poate fi cumparat. Identic si in cazul celor de la Huawei.

fara viitor? despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Ne reintoarcem la cele cu doua ecrane, unul in fata si unul in spate. Nu sunt chiar multe astfel de dispozitive la ora actuala, sa spunem ca sunt cateva, cred ca le putem numara pe degetele de la o mana. Inceputul a fost dat de catre cei de la YOTA, o companie din Rusia.

fara viitor? despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Au incercat sa faca ceva mai deosebit si cred ca au riscat totul. Ceva de genul – ori merge, ori nu merge. Nu stiu cat de bine le-a mers, insa citeam ca aceasta companie nu prea mai produce telefoane mobile la ora actuala.

fara viitor? despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Apoi, un alt model cunoscut, Vivo Nex Dual Display. Destul de recent aparut (2018) si super dotat in momentul aparitiei, poate fi cumparat inclusiv din Romania, costa in jur de 2400 lei. Sa nu uitam despre alt model destul de cunoscut, ZTE Nubia X.

Cel mai recent, anuntat chiar in august 2019, este tot un ZTE. Modelul Nubia Z20, primul telefon mobil cu Snapdragon 855+ si cu doua ecrane:

fara viitor? despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Toate au fost lansate cu specificatii tehnice bune, nu asta ar fi problema. Totusi, nu vad utilitatea unui ecran secundar si mai ales de mari dimensiuni, aproape toata partea din spate.

Automat, pretul telefonului creste si tot automat, autonomia bateriei scade. Apoi, nu putem folosi o husa de protectie ce sa acopere toata partea din spate, va trebui sa ne multumim cu un bumper.

Stim cat de repede se umple de amprente spatele unui telefon mobil, inevitabil ele vor aparea pe ecranul secundar. Si chiar nu vad ce rost are un astfel de display. Nu cred ca acest design reprezinta viitorul in domeniul telefoanelor mobile.

Prefer un ecran secundar mult mai mic, ceva de genul prezent pe Meizu PRO 7, macar sa afiseze cateva informatii importante:

fara viitor? despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Este posibil ca aceste telefoane sa fi aparut numai din dorinta producatorului de a demonstra ca sunt capabili si de altceva. Apoi, este si un strop de marketing in toata povestea asta.

fara viitor? despre telefoanele dotate cu 2 ecrane

Unii observa ca un anumit producator este capabil si de ceva inedit. Si chiar daca nu-si doresc un telefon cu doua ecrane, ajung sa plateasca pentru un telefon “normal”, dar produs tot de compania respectiva.

Nu cred ca vom asista in curand la un terminal Samsung sau Huawei cu doua ecrane, aceste companii nici nu-si doresc asa ceva. Nu cred ca este timpul nici macar pentru un telefon pliabil, cel putin nu in forma pe care au prezentat-o gigantii din domeniu. Da, ma refer la Samsung Fold sau Huawei Mate X.

foto

REVEDEȚI PREZENTAREA
general
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here