baterie

Hai sa vedem ce sanse are Tinker, noul telefon “romanesc”

Hai sa vedem ce sanse are Tinker, noul telefon "romanesc"

Hai sa vedem ce sanse are Tinker, noul telefon “romanesc” ce va fi lansat in data de 2 octombrie 2020, sau cel putin asa sustine dezvoltatorul. Si pentru inceput, sa discutam despre CryptoDATA, cei care au lucrat la acest smartphone.

Este o companie destul de veche (2010), dar una care nu prea are legatura cu acest domeniu. Mai precis, nu au lansat pana acum multe modele de telefoane mobile. Daca nu ma insel, stiu ca acum cativa ani au mai prezentat un telefon, unul care promitea o securitate sporita a datelor.

https://www.facebook.com/ECONOMICA.net/videos/932986267191635/

Daca intram la ei pe site, aflam ca se ocupa cu altceva. Cautand pe Google alte informatii despre aceasta companie, printre altele, am aflat ca la inceputul verii, ei au lansat cu succes in stratosfera (intre 14 si 60 km deasupra suprafetei Pamantului) un satelit experimental purtat de un balon meteo. Ne spuneau atunci ca miza ar fi un internet ”utilizabil fara restrictii sau aprobari”

De ce am facut introducerea aceasta? Vreau sa sublinez ca nu cred ca de acest telefon mobil va depinde succesul lor sau afacerile pe care le au. Personal, cred ca incearca sa vada ce le iese.

Tinker, noul telefon “romanesc”

Va aduceti aminte de Utok? In spatele acestui brand, se afla o companie mare (Skin Media). Chiar si in aceste conditii, nu le-a mers si au trebuit sa renunte la Utok.

La fel si cu Serioux. Au lansat destul de multe modele cu Android, dar ceva nu a prins si intr-un final, au renuntat. Putem discuta si despre Evolio, companie care s-a indreptat spre alte domenii de activitate.

Cate telefoane lansau cei de la Allview in anii trecuti? Foarte multe! Cate au mai prezentat in 2019 si 2020? Foarte putine! A mai ramas iHunt, dar ei isi vad de treaba lor si au acaparat o nisa in care nu prea au concurenta la noi in tara?

Deci, ce succes ar putea avea Tinker, noul telefon “romanesc”? 

Cred ca ar putea avea, insa trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. Are rost acum, in 2020, sa arunci pe piata un telefon care sa coste in jur de 1300 lei (asa declara ei) in conditiile in care exista Samsung sau Xiaomi?

Daca il prezinti cu un MediaTEK mai invechit, cred ca nu au facut absolut nimic. Exista cateva detalii oficiale despre acest nou telefon, insa unele din care nu aflam ceva extraordinar.

Hai sa vedem ce sanse are Tinker, noul telefon "romanesc"

4 camere foto principale, baterie de 5000 mAh, selfie de 12MP si ca este un dispozitiv de tip smartphone, dar cu capabilitaţi de gaming şi conferinte video, procesorul ruland la frecvente mai mari fata de concurenta de la Samsung sau Huawei.

Mai putin conteaza frecventa la care ruleaza procesorul, deja am invatat asta. Care sunt conditiile pe care ar trebui sa le intruneasca telefonul pentru a atrage atentia?

Cred ca acum, in 2020, nu ne-ar mai impresiona decat ceva de tip Pocophone F1. Adica, un smartphone cu un chipset chiar de ultima generatie, dar cu un pret cu muuult sub cel al concurentei. Asa ar avea succes, nu cred ca ar mai conta ce ar scrie pe carcasa!

Asteptam sa vedem daca se va intampla asta, ceva imi spune ca nu va fi asa. Tinker ar urma sa apara in data de 2 octombrie 2020.