Connect with us

Iata ce telefoane au romanii si ce producatori au crescut mult in ultima perioada, sunt statistici interesante pe care ni le pun la dispozitie cei de la statcounter.com. Dar inainte de avedea despre ce este vorba, trebuie sa intelegem prin ce modalitate sunt culese aceste date.

Nu este un sondaj de opinie, nu a mers nimeni pe strada sa vada ce telefoane au romanii in buzunare. In schimb, Statcounter aduna informatii prin utilizarea unui cod de urmarire implementat pe paginile web. Atunci cand un dezvoltator sau un detinator de site web integreaza codul de urmarire, acesta aduna date despre vizite si comportamentul vizitatorilor.

Si printre altele, sunt culese informatii despre sistemul de operare sau despre dispozitiv, rezolutia ecranului, tipul de browser folosit, etc. In acest mod, aceste date ne sunt oferite in mod gratuit.

Am facut un articol asemanator si acum un an de zile, vedeti in capturile de ecran de mai jos ce se intampla atunci si cum au evoluat aceste statistici.

2022 vs 2023 – topul producatorilor preferati in Romania, conform sursei:

Iata ce telefoane au romanii si ce producatori au crescut mult

Se poate observa ca Apple, cu o cota de piata de 28.44%, este pe primul loc. Totusi, Samsung nu este mult in urma, 24.59%. Asadar, cei doi colosi ai tehnologiei continua sa domine piata telefoanelor mobile din Romania.

Pe a treia pozitie in clasament o ocupa Xiaomi, cu 11.04%, producator chinez care a avut o ascensiune rapida in ultimii ani, datorita oferirii unei game largi de telefoane la preturi competitive.

Oppo, un alt producator chinez de dispozitive mobile, se afla pe locul al patrulea, cu o cota de piata de 6.97%. si este producatorul cu o crestere foarte buna la noi in tara.

Iata ce telefoane au romanii si ce producatori au crescut mult

Se pare ca exista si o cota semnificativa de 6.73% a pietei ocupata de marci necunoscute. Aceasta poate include marci mai mici, telefoane rebranduite sau dispozitive care nu pot fi identificate cu usurinta de instrumentele de urmarire.

Vivo se afla pe locul al saselea in clasament cu o cota de piata de 5.38%. Aparent, Huawei scade destul de mult…Dar trebuie sa retineti ca asa cum explicam la inceputul acestui articol, datele nu trebuie privite ca pe un sondaj, ele fiind culese automat.

Producator2022 (%)2023 (%)
Apple21.2828.44
Samsung46.6424.59
Xiaomi8.5511.04
Oppo2.26.97
Huawei13.614.5
Vivo5.38
Unknown6.73
Motorola2.62.01
OnePlus0.76
Lenovo0.38

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!