Connect with us

Uniunea Europeana se gandeste la o interdictie obligatorie asupra utilizarii Huawei Technologies Co Ltd, o companie chineza, in retelele lor 5G, potrivit unui raport recent. Aceasta masura ar putea avea un impact semnificativ asupra dezvoltarii si implementarii retelelor 5G in statele membre ale UE, inclusiv in Romania.

Aceasta decizie vine in contextul in care exista preocupari cu privire la posibilele riscuri de securitate asociate cu utilizarea echipamentelor de telecomunicatii produse de Huawei.

Compania a fost deja exclusa din mai multe piete importante, inclusiv Statele Unite si Marea Britanie, din cauza temerilor legate de securitatea nationala.

UE a fost pana acum reticenta in a impune o interdictie totala asupra Huawei, preferand in schimb sa lase decizia la discretia statelor membre. Cu toate acestea, aceasta noua evolutie sugereaza ca Uniunea ar putea lua in considerare o abordare mai ferma.

Inca o posibila lovitura pentru Huawei, dar si pentru consumatori

Este important de mentionat ca o interdictie asupra Huawei ar putea avea implicatii semnificative pentru companii, dar si pentru noi, utilizatorii de tehnologie. Discutam totusi despre un producator de top, unul care continua sa ne aduca in atentie anumite modele, dar se concentreaza pe cele cu specificatii mari. Insa, fara 5G la bord, fara Google la bord!

Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicatii la nivel mondial si o interdictie ar putea duce la intarzieri in implementarea retelelor 5G, precum si la costuri suplimentare pentru operatorii de telecomunicatii care ar trebui sa inlocuiasca echipamentele existente.

In ciuda acestor posibile dificultati, se pare ca securitatea cibernetica a devenit o prioritate majora pentru Uniunea Europeana, care este dispusa sa ia masuri drastice pentru a se asigura ca retelele sale sunt protejate.

Acest lucru reflecta o schimbare semnificativa in abordarea fata de securitatea cibernetica si ar putea avea un impact major asupra industriei de telecomunicatii in anii urmatori.

Cred ca cea mai grea sanctiune pentru Huawei ramane restrictionarea de la utilizarea Google Mobile Services (GMS), incepand cu mai 2019. Acest lucru a fost rezultatul unei ordonante executate de administratia SUA care a interzis companiilor americane sa faca afaceri cu aceasta companie, invocand preocupari de securitate nationala.

sursa via

Citeste acum si:

Cel mai asteptat telefon al verii, aproape de lansarea oficiala

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!