baterie

Asus ROG Phone 5, telefon de gaming cu 16GB RAM

Asus ROG Phone 5, telefon de gaming cu 16GB RAM

Asus ROG Phone 5 are si el data de lansare setata, il vom cunoaste in detaliu incepand cu 10 martie 2021. Va fi unul dintre cele mai puternice telefoane ale momentului, un smartphone dedicat pasionatilor de jocuri. Ar fi interesant sa aflam de ce Asus a trecut direct la ROG Phone 5, cunoastem ca nu exista un model “4” si probabil ca nici nu va mai exista.

La fel de interesanta este si strategia companiei, observam ca domeniul telefoanelor mobile nu mai este o prioritate pentru ei. In trecut, ASUS avea o gama mai larga de terminale, astazi oferta lor a scazut considerabil si se pare ca se concentreaza in special pe cele super dotate. Adica Zenfone si ROG.

Asus ROG Phone 5, telefon de gaming cu 16GB RAM

Asus ROG Phone 5 nu avea cum sa nu integreze un procesor Snapdragon 888 si cat mai multa memorie RAM. 8 sau 16GB RAM, versiunea din urma va fi cea mai rapida, dar si cea mai scumpa. Avem sau nu nevoie cu adevarat de 16GB RAM pe un telefon mobil? Probabil ca nu!

Asus ROG Phone 5

Pe langa procesorul Qualcomm de ultima generatie si logo iluminat RGB, ventiloatoare sau accesorii speciale ce se vor vinde separat, ROG Phone 5 ar urma sa aiba si conectivitate 5G, acumulator cu incarcare ultra rapida si o capacitate de 6000 mAh, plus displau AMOLED cu o diagonala de 6.78″.

Asus ROG Phone 5, telefon de gaming cu 16GB RAM

Multumita TENAA, avem acces si la o serie de poze reale. Se mentine un design agresiv si usor atipic in comparatie cu restul telefoanelor mobile. Dar in acelasi timp, parca si neschimbat in comparatie cu generatiile trecute.

Piesa de rezistenta ar urma sa fie chiar ecranul si nici nu avea cum sa fie altfel in conditiile in care va fi un smartphone de gaming. Rata de refresh de 144Hz, capabil sa reproduca 1 miliard de culori, tehnologie HDR10+, 85% body ratio si rezolutie FHD+.

Filmare 8K pana la 30fps si 4K la 120fps, 2 difuzoare stereo cu amplificator dedicat, incarcare la 65W, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 si stocare rapida, adica UFS 3.1. Pretul ar urma sa fie pe masura dotarilor, il vom afla incepand cu data de 10 martie 2021.