Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa instalez aplicatiile Google pe un telefon Huawei

Published

on

Instalare aplicatii Google pe Huawei Mate 30 PRO – De-a lungul timpului, au fost disponibile mai multe variante de a instala Google pe acest telefon.

Cand spun Google, ma refer la toate aplicatiile si serviciile aferente dar si la magazinul dedicat. Initial, telefonul nu se bucura de aplicatiile populare si ma refer la YouTube, Harti, Gmail, Facebook sau Chrome, etc.

Telefon testat prin programul Orange Smartphone Tester.

Advertisement

Nu pot fi instalate nici in format apk., adica asa cum mai instalam diverse aplicatii pe care nu le gasim in magazinul oficial. Unele dintre ele functioneaza direct din browser, dar nu este o experienta prea placuta, nu sunt optimizate 100% pentru telefonul mobil.

Ma refer in special la YouTube. Exista o alternativa a magazinului Google Play, aceasta se numeste AppGallery si este preinstalata pe telefon. Din pacate, multe dintre aplicatiile populare, lipsesc.

Si nu este vorba numai despre cele de la Google. Jocuri populare, aplicatii de stiri, teste de benchmark, nici macar Netflix nu este disponibila.

Advertisement

Exista insa o rezolvare foarte simpla si rapida, dureaza numai 5 minute pentru a avea full Google pe Huawei Mate 30 PRO. Am facut inclusiv un clip video pe care l-am atasat acestui articol (la inceput). Fac si o versiune text, in cazul in care va este mai simplu asa.

Pana la urma discutam despre un telefon super performant si care are un pret mai mic fata de restul modelelor de tip flagship ale anului 2019.

Avem nevoie de telefonul Huawei Mate 30 PRO, de un laptop/PC, de aplicatia oficiala Huawei Hisuite si de doua fisiere.

Advertisement

De unde descarcam fisierele:

Cum procedam?

Descarcam fisierele de mai sus si le dezarhivam intr-un folder. Apoi, instalam si pornim aplicatia HiSuite.

Conectam telefonul la PC. Deschidem aplicatia HiSuite, conectam cablul USB, bifam pe telefon “transfer de fisiere” si apoi deschidem pe telefon aplicatia HiSuite (se va instala automat).

Advertisement

Dupa ce deschidem pe telefon aplicatia, ne va aparea un cod (foto sus). Acest cod trebuie introdus in aplicatia de pe Windows.

Dupa ce introducem codul, apasam pe conectare si aplicatia HiSuite va arata fix asa:

Observati ca am incercuit “Restore”. Va trebui sa accesam aceasta sectiune. Dupa ce accesam sectiunea, se va deschide o noua fereastra:

Advertisement

Acum procedam in felul urmator:

  • -Apasam pe EDIT (1)
  • -Cautam folderul “lzplaybackup” si-l selectam (nu se va deschide). Este folderul pe care l-am dezarhivat initial.
  • -Apoi apasam pe OK
  • -Se va deschide o fereastra ca cea de mai jos. Aici, introducem parola a12345678 si apasam pe ok

Dureaza cateva secunde si primim mesajul:

Ne indreptam acum atentia spre telefon. Vedem ca s-a instalat si o aplicatie cu denumire in chineza.

Advertisement

O deschidem, apasam pe activare si apasam permisiunile. Apoi, o inchidem.

Acum va trebui sa instalam aplicatiile Google, cele pe care le-am descarcat la inceputul articolului. Mai intai, va trebui sa le copiem in telefon. O vom face fie cu ajutorul aplicatiei HiSuite fie le copiem manual.

Este important sa stim unde le-am copiat in telefon, sa retinem numele folderului. Apoi, cu ajutorul unui manager de fisiere (cel preinstalat pe tel.), le instalam. Sunt in format apk., 6 la numar si se instaleaza pe rand.

Advertisement

Dupa instalare, nu le deschidem. Trebuie mai intai sa le acordam permisiunile. Nu este ceva neobisnuit, asa procedam cu orice aplicatie. Dar in acest caz, va trebui sa intram in setari-aplicatii si sa le cautam pe cele 6. Intram in permisiuni si le acordam pe toate, pentru toate aplicatiile.

Asta a fost tot, acum avem full Google pe Huawei Mate 30 PRO, inclusiv Google Play. Aplicatia in limba chineza care s-a instalat singura, poate fi stearsa la final.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des