Connect with us

Tutoriale telefon

Cum poti sa instalezi o aplicatie apk pe un televizor smart TV

Published

on

Putem instala un apk. pe un Smart TV cu Android? Raspunsul este unul afirmativ! Da, putem face asa ceva. Insa, nu cred ca are rost si nici nu sunt multe aplicatii compatibile.

Am sa va arat in acest articol despre ce este vorba, am facut un test. Desi un telefon mobil ruleaza acelasi sistem de operare cu televizorul, aplicatiile pentru telefon, nu sunt optimizate pentru ecranul mare si nici pentru a functiona (prea bine) cu telecomanda.

Putem scapa de telecomanda si sa introducem un mouse in portul USB al calculatorului, dar tot nu cred ca rezolvam mare lucru. De-a lungul timpului, am incercat metoda aceasta mai intai pe un TV BOX.

Advertisement

Era unul ce nu suporta Netflix. Partial reusisem. Puteam sa vizionez tot continutul Netflix, dar ma foloseam de mouse pe post de telecomanda si aplicatia era una speciala pentru televizoarele cu Android.

Pentru acest articol, am incercat cu 3 aplicatii si am facut-o pe televizorul Allview acesta. La intamplare, am ales 3 aplicatii care nu se regasesc in Google Play (cel de pe TV). Le-am instalat cu un manager de fisiere, aplicatie disponibila pentru un Smart TV cu Android.

Am facut si cateva poze in timpul testelor, iata o galerie foto:

Advertisement

Digi Online, eMag si AnTuTu. AnTuTu nici macar nu a vrut sa se instaleze (blocata de Google), eMag s-a instalat dar imaginea afisata pe ecranul mare nu era deloc asa cum ar trebui sa fie.

Succes mai mare am avut cu Digi Online. Aceasta s-a instalat fara probleme si chiar imaginea se vede pe tot ecranul, asa cum ar trebui. Problema este ca nu apare cursorul telecomenzii, practic nu stii pe ce sa apesi.

Cred ca ar fi functionat daca introduceam un mouse wireless, dar nu ar fi avut rost. Pana la urma, de ce sa instalezi o aplicatie de vazut continut TV, pe un TV…?

Advertisement

Ideea este ca poti instala o aplicatie apk. pe un televizor cu Android, dar in mare parte, o vei instala degeaba. Fie nu va rula, fie nu este optimizata pentru un display atat de mare, fie nu vei putea utiliza telecomanda. General valabil, pentru orice TV cu Android.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des