Connect with us

Incepand din toamna acestui an, noile modele de iPhone vor fi nevoite sa adopte portul de incarcare USB-C, este acelasi cu cel folosit de restul telefoanelor mobile cu Android.

Este un subiect pe care l-am mai atins de-a lungul timpului si stim ca este vorba despre o reglementare inclusiv la nivelul Uniunii Europene.

Blocul european a sugerat in trecut o lege care ar obliga toti producatorii de telefoane mobile sa foloseasca acelasi tip de conector pentru incarcare, in incercarea de a reduce deseurile electronice.

Video - iPhone 15 schimba portul de incarcare, se trece la USB-C

Pe parcurs, USB-C a devenit un standard obisnuit in industria electronica, adoptat de majoritatea producatorilor de telefoane Android si de laptopuri (2015), inclusiv de Apple pentru gama lor de MacBook-uri si unele iPad-uri (din 2018).

In prezent, pentru telefoanele iPhone, Apple utilizeaza propriul conector Lightning. Conform publicatiei macrumors.com care ar fi pus mana pe o serie de prototipuri ale noii serii de iPhone 15, telefoanele vor avea portul de incarcare USB-C, putem observa asta in clipul de mai jos:

Clipul de mai sus ne lasa sa vedem in totalitate noul design al acestor telefoane asteptate in toamna, dar “nou” este ,mult spus. Apple nu prea face modificari majore la nivel de aspect, adopta o tactica diferita fata de producatorii telefoanelor Android. In linii mari, nu exista diferente in comparatie cu generatia actuala.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!