Connect with us

Stiri despre telefoane

Lansare Dacia Duster 3 si preț posibil: cum arată mașina care deja a intrat in producție

Published

on

Uzina de la Mioveni se pregătește pentru un moment important în industria auto: producția noului model Dacia Duster Seria 3. Așteptat cu interes de entuziaștii auto, noul SUV promite să fie un jucător de bază în piața europeană, continuând tradiția de succes a mărcii Dacia.

Conform declarațiilor directorului general al Dacia România, Mihai Bordeanu, noul Duster 3 este pe punctul de a intra în producție. Acest model marchează un nou capitol în istoria Dacia, consolidând reputația brandului ca un lider în segmentul SUV-urilor accesibile, dar performante.

Cu un preț de pornire estimat la aproximativ 19.000 de euro (poate chiar mai mare), Duster 3 se poziționează ca o opțiune atrăgătoare pentru cei care caută un vehicul robust și fiabil. Dacia Duster a fost cel mai bine vândut SUV în Europa în retail în ultimii șase ani, iar noua generație promite să continue această tendință.

Advertisement

Noua Dacia Duster 3 va fi construită pe platforma CMF-B (posibil cea low specs) a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, aceeași arhitectură pe care se bazează și alte modele populare, cum ar fi Renault Captur, Renault Clio și Mitsubishi ASX. Această platformă versatilă permite integrarea unor tehnologii avansate, oferind astfel o experiență de conducere îmbunătățită.

Lansare Dacia Duster 3 si preț posibil: cum arată mașina care deja a intrat in producție

Dacia Duster 3 intra in fabricatie, ce pret va avea modelul care adopta noua identitate a producatorului

Dacia Duster 3 – cea mai așteptata mașina a momentului?

Modelul va beneficia de aproape toate tehnologiile prezentate deja în modelele Dacia Jogger, Logan 3 sau Sandero 3, dar va include și unele inovații preluate de la Renault. Mai mult, este de așteptat ca, în viitor, Duster 3 să fie disponibil și într-o versiune hibridă, consolidând angajamentul Dacia pentru soluții de mobilitate durabile.

Pe lângă Duster 3, Dacia planifică lansarea modelului Bigster, un SUV de segment C, mai mare decât Duster, programat pentru 2025. Bigster va fi un alt pas important în evoluția Dacia, subliniind ambițiile companiei de a se extinde în segmente de piață noi și diverse.

Lansare Dacia Duster 3 si preț posibil: cum arată mașina care deja a intrat in producție

Duster 3 spate, randare by autoweek.nl

Acesta a fost lansat pentru prima dată în 2010 și, de atunci, a devenit unul dintre cele mai populare și accesibile SUV-uri pe piața europeană.

Lansare Dacia Duster 3 si preț posibil: cum arată mașina care deja a intrat in producție

Poza reala cu posibilul nou model Duster 3

Dacia Duster Prima Generație (2010-2017)

  • Lansarea: Duster a fost lansat în 2010 ca primul SUV al mărcii Dacia.
  • Design și Caracteristici: Cu un design robust și simplu, prima generație Duster a oferit o opțiune accesibilă pentru cumpărătorii de SUV-uri. Vehiculul a fost disponibil atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală.
  • Succesul pe Piață: Duster a câștigat rapid popularitate datorită prețului său competitiv, oferind caracteristici bune pentru valoarea sa.
  • Motoare pe Benzină:

1.6 16V 105 CP: Un motor aspirat natural de bază.

1.2 TCe 125 CP: Introdus mai târziu, oferind o opțiune turbo mai eficientă.

Advertisement
  • Motoare Diesel:

1.5 dCi: Disponibil în variante de putere diferite, cum ar fi 85 CP și 110 CP. Acest motor a fost apreciat pentru eficiența sa de consum.

Dacia Duster a Doua Generație (2017-prezent)

  • Introducere: A doua generație Duster a fost lansată în 2017, prezentând îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește designul și tehnologia.
  • Design Revizuit: Noul model a venit cu un design exterior și interior actualizat, menținând totuși liniile robuste și caracteristicile de bază ale primei generații.
  • Tehnologie și Echipamente: Actualizările tehnologice au inclus sisteme îmbunătățite de infotainment și siguranță, precum și o calitate generală mai bună a interiorului.
  • Performanță și Eficiență: A doua generație a adus și îmbunătățiri ale performanței și eficienței motorului.

Motoare pe Benzină:

1.6 SCe 115 CP: A înlocuit vechiul 1.6 16V, oferind o eficiență ușor îmbunătățită.

1.2 TCe: Continuat din generația anterioară.

Advertisement

1.3 TCe: Introdus mai târziu, disponibil în variante de 130 CP și 150 CP, oferind o combinație bună de putere și eficiență. Sunt și cele mai puternice motoare puse pe o Dacia.

Motoare Diesel:

1.5 dCi: A continuat să fie disponibil, cu îmbunătățiri pentru a îndeplini standardele de emisii mai stricte.

Advertisement

Motoare pe GPL:

1.6 SCe 115 CP GPL: O opțiune cu combustibil dual, benzină și GPL, pentru o eficiență mai mare a combustibilului și emisii reduse.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des