Connect with us

Stiri despre telefoane

Nvidia lanseaza Tegra 4

Published

on

Nvidia a lansat la CES 2013 cel mai rapid procesor din gama si anume TEGRA 4 care este de 3 ori mai rapid,consuma cu 50% mai putina energie si este de 6 ori mai puternic din punct de vedere grafic fata de predecesorul sau.

Procesorul este dotat cu cea mai avansata arhitectura ARM Cortex A15 care esigura o viteza web browsing de până la 2.6 ori mai mare şi o performanţă sporită pentru aplicaţii fata  de vechiul Tegra 3 si  până la 14 ore de redare video HD pe telefoane.

O alta functie pe care o reprezinta Tegra 4 este arhitectura de procesare foto aceasta oferin automat functii video de tip HDR ,functie care ofera posibilitatea de a capta imagini la o calitate asemănătoare celei percepute de ochiul uman avand detalii atât în zonele luminoase cât şi în zonele întunecate.

Advertisement

Printre caracteristici se numara:-GeForce GPU  72 de nuclee

– Suport pentru formatul video 4K

-A 2-a generaţie de nucleu Battery Saver

Advertisement

-Quad-core cu arhitectură ARM Cortex-A15 CPU

Tegra 4 va oferi frecvenţe care vor urca până la 1,9 GHz, nucleele de fiind însoţite de un controller de memorie DDR 3 dual-channel.

Tegra 4 are dimensiuni ceva mai ridicate decât Tegra 3, pastila de siliciu având o suprafaţă de 80 mm2.

Advertisement

 

 

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des