Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

Probabil ca multi stiu si din cand in cand elibereaza memoria RAM oprind aplicatiile ce ruleaza in fundal. Dar cu siguranta unii nu stiu si pentru ei am sa le arat cum sa faca simplu asta si de ce sa o faca.

Daca ai stat pe Facebook, pe YouTube, pe internet sau ai jucat un joc si ai iesit pe rand din ele, sa stii ca aplicatiile nu sunt oprite! Ele ruleaza inca in fundal si ingreuneaza mult sistemul de operare Android. Nu este la la Windows ca atunci cand ai inchis o aplicatie ea este chiar oprita. Se va cunoaste cu siguranta o imbunatatire mai ales in cazul terminalelor cu 512 sau 1GB RAM.

Pentru Android, trebuie sa le opresti manual, fie selectandu-le fie folosind un widget ce face automat treaba asta rapid.

Exista in meniul tabletei sau a telefonului, in developer options o setare de unde poti alege ca aplicatiile sa se opreasca automat dar pe multe dispozitive (Allview de ex.) setarea nu este activata.

Am sa va arat in cele ce urmeaza toate cele trei metode pe care le poti folosi. O poti alege pe cea preferata.

1 – Metoda butoanelor capacitive

Majoritatea telefoanelor au 2 sau trei butoane capacitive la baza ecranului. Daca vei tine apasat 2 secunde pe butonul home, aplicatiile ce ruleaza in fundal vor aparea si le poti opri ori tragandu-le in partile laterale ale ecranului sau pe toate in acelasi timp (in functie de model)

rt45 Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

Iata cum arata meniul acesta pe un Allview V1 Viper si aplicatiile ce ruleaza in fundal:

67777777777 Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

In alte cazuri, trebuie sa tii apasat pe butonul fizic “home”

2 – Metoda developer options

Intra in meniu-setari-optiuni dezvoltator (daca nu gasesti optiunea, intra in meniu-setari-despre telefon-si apasa de 7 ori pe build number) si cauta:

1fghnfgbfdg Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

2hgdndgbdf Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

3fdghfghbfgg Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

3 – Metoda widget

Intra in magazinul de aplicatii Google Play si instaleaza una dintre aplicatiile de AICI. Cam asa arata ecranul telefonului meu:

yui Opreste Aplicatiile Ce Ruleaza In Fundal !

O instalezi, pui widgetul pe ecran si din cand in cand apesi pe el. Aplicatiile ce ruleaza in fundal se inchid automat in cateva secunde si sistemul de operare se revigoreaza!

CITESTE SI:  Iata cum se mareste memoria interna pe un telefon unibody

8 COMMENTS

  1. Am descărcat și eu “manager task killer”.. tu pe care o recomanzi? Sau aceea de o folosești tu cum se numește? Ms 🙂

  2. Cea de pe telefonul meu a venit preinstalata, face parte din sistemul de operare. Poti testa mai multe si te oprești la cea pe gustul tau.

  3. Da am instalat dar am o nelămurire.. în setări are “every 6h,4h etc și when screen is off. Am selectat pe ultima dar îmi este că dacă se updatează prea des să nu îmi consume chiar ea bateria.

    Cum crezi că e mai ok să o pun widget pe ecran și să o apăs eu când vreau sau sau să las pe auto screen off?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here