Connect with us

Pana la urma, cata memorie RAM trebuie sa aiba un telefon Android? Ne multumim cu 6, poate 8GB? Ne simtim mai bine sau mai puternici daca vom cumpara primul telefon din lume cu 24GB? Este totul marketing sau chiar va functiona el mai bine?

Sunt multe intrebari si sincer sa fiu, nu stiu daca vom reusi in acest articol sa raspunem la toate. Cert este ca te simti mai bine daca stii ca telefonul tau are peste 12GB memorie RAM, chiar daca niciodata nu-i vei volosi pe toti sau daca se va intampla, va fi foarte rar.

Este ca si cum ai avea o masina puternica, sa spunem peste 200 cai putere, dar zi de zi stai bara la bara in traficul infernal din Bucuresti sau din alte orase. Cu ce te ajuta?

RAM-ul, sau memoria cu acces aleator, este memoria de lucru a unui smartphone. Ea retine datele temporare generate in timpul rularii aplicatiilor, permitand procesorului sa acceseze aceste informatii rapid. Cu cat ai mai mult, cu atat mai multe aplicatii pot fi deschise in acelasi timp, fara ca telefonul sa incetineasca.

Evident, nevoia depinde de modul in care folosesti telefonul. Daca esti genul de utilizator care doreste activitati simple, cum ar fi navigarea pe internet, verificarea e-mailurilor sau utilizarea aplicatiilor de social media, atunci un terminalcu 4GB sau 6GB ar trebui sa fie ok.

Pana la urma, cata memorie RAM trebuie sa aiba un telefon Android?

Eu am in OnePlus 7 PRO din 2019 cu 6GB si un Samsung S21 Ultra din 2021, cu 12GB. Credeti ca simt ceva diferenta intre ele? Simt, dar foarte putina! Este adevarat, insa nu sunt genul persoana care sa se joace pe smartphone. Personal, cred ca nu as sesiza diferente intre 12/16 sau 24, cel putin in cazul meu.

Cand vine vorba de telefoane cu 24GB, trebuie sa ne intrebam daca acest lucru este cu adevarat necesar. In prezent, majoritatea aplicatiilor si jocurilor pentru Android sunt optimizate pentru a functiona eficient cu mult mai putin RAM. Chiar si cele mai exigente jocuri nu cred ca necesita mai mult de 8GB.

Pana la urma, cata memorie RAM trebuie sa aiba un telefon Android?

In acest sens, un smartphone cu 24GB pare mai mult o strategie de marketing decat o necesitate reala. Producatorii incearca sa atraga consumatorii cu specificatii impresionante, chiar daca acestea depasesc nevoile medii ale utilizatorilor. Dar trebuie sa-i laudam pentru ca ne aduc mereu tehnologie noua si sa nu o refuzam.

In concluzie, in timp ce mai mult RAM poate imbunatati performanta unui smartphone, nu este intotdeauna necesar. Opteaza pentru un telefon cu 8GB de RAM daca utilizarea ta este moderata, sau pentru unul cu 12 sau 16GB daca esti un utilizator exigent. Daca vrei mai mult, ai de unde alege.

Citeste acum si:

Telefon P-OLED cu avans 0 la Digi Mobil, Motorola Edge 30 Neo

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!