Connect with us

Stiri despre telefoane

Probleme in paradis? Precomenzi oprite pentru Dacia Spring?

Published

on

Se pare ca precomenzile au fost sistate momentan pentru un model de Dacia ce se anunta a fi un mare succes. Succesul poate avea si forme mai putin pozitive? Probabil ca da si acest autoturism poate fi un bun exemplu. Compania Dacia sustine ca aceste precomenzi au fost sistate din cauza „succesului enorm”.

Asa sa fie? Problemele ar pleca direct de la poarta fabricii, adica fix din China. Dacia Spring este fabricata in China, acolo unde sunt produse si masinile sub brand Dongfeng, dar si o parte din Renault City K-ZE (foto jos).

In China se produce ieftin, asta stim deja de multi ani. Exista totusi anumite limite in momentul in care productia depaseste cererea. Probabil ca nu este foarte simplu ca Dacia sa mute liniile in alta parte sau sa faca o fabrica de la zero. Uzina din China nu poate produce mai mult de 120.000 de autoturisme pe an, aici includem toate modelele, nu numai Spring. Si Spring nu se vinde numai in Romania!

Advertisement

Dongfeng Motor Corporation este un producator de automobile din China, cu sediul în Wuhan, Hubei, China si este printre primi 4 producatori de autoturisme din aceasta tara. Conform sursei citate, “se pare, însa, ca Romaniei i-au fost alocate doar cateva sute de mașini, așa ca unii clienți vor primi cei 100 de euro înapoi, dar nu vor putea achiziționa o Dacia Spring. Informația nu este confirmată de companie, deocamdata.”

Precomenzi Dacia SPRING

De ce sunt importante masinile electrice pentru toti producatorii de autoturisme din Europa? Nu stiu daca tinta lor adevarata este o planeta curata si verde, una cu zero emisii. Dar aceasta este tinta UE si acesti producatori sunt obligati sa coboare media de emisii.

Si o pot face numai prin introducerea unor modele full electrice. Spre exemplu, Skoda ar fi introdus modelul Citigo-e numai pentru a respecta cerintele UE. In toamna anului trecut, am aflat ca acest model nu se va mai produce. Deci, compania a reusit oarecum cu acest model sa scada media de emisii poluante (sub 95g CO2/km) si nu mai avea rost sa o fabrice (nu ar fi adus nici profit).

Advertisement

Sa vedem care va fi si drumul pe care il va urma Dacia Spring! Acum este pe val, dar acest val va scadea in intensitate in momentul in care reglementarile UE vor fi atinse? Conform altei surse, se pare ca momentan, nu exista comenzi ferme din partea companiilor de car sharing, cele ce ar avea proritate in livrari. Parerea mea este ca Dacia SPRING va avea un succes urias in Europa, trebuie numai sa avem rabdare.

Viitorul inseamna masini electrice si peste 20 de ani, nu cred ca vom mai vedea pe strazi autoturisme diesel sau pe benzina. Trebuie numai sa ne punem la punct cu statiile de incarcare si cu tehnologia asta a bateriilor, cea care ne da batai de cap.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Stan Ana Maria

    martie 28, 2021 at 20:07

    Buna i-am luat fetei mele o tableta allview si dupa o luna nu i mai porneste i apare pe ecran doar numele la tableta si 11 liniute micute pe ecran care se fac albe ponind de la stanga la drepta si atat de pornit nu mai porneste am si stinso tot degeaba

  2. Cosmin

    martie 28, 2021 at 20:24

    Hard reset din taste. Cauta pe youtube, sunt muuulte tutoriale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des