baterie

Poti Schimba Sau Mari Memorie RAM La Un Telefon ?

Poti Schimba Sau Mari Memorie RAM La Un Telefon ?

Poti Schimba Sau Mari Memorie RAM La Un Telefon ?

Este o intrebare pe care am intalnit-o si aici pe androidro.ro in zona comentariilor sau si pe alte forumuri sau siteuri. Raspunsul este NU ! 

Spre deosebire de computere unde memoria RAM este modulara si se poate inlocui / schimba / upgrada sau cum vreti sa spuneti, pe telefoane si tablete lucrurile nu sunt atat de simple deoarece modulul este lipt pe placa de baza sau integrat in procesorul dispozitivului respectiv.

Deci, raspunsul este simplu: NU poti inlocui acasa memoria ram asa cum o faci la un PC si nici nu poti adauga memorie RAM ! Ar fi fost ideal sa se poata face asta, ganditi-va cati nu ar fi cumparat memorii RAM sa-si faca telefonul de 2-3 GB… Si lucrurile se complica si mai mult daca ne gandim ca toate componentele au pana la urma o legatura intre ele iar sistemul de operare Android nu este Windows.

Cam asa arata placa de baza a unui telefon Samsung Galaxy S5:

sursa

5

Cu memoria interna este ceva mai simplu, in sensul ca exista unele telefoane ce nu au acces la baterie sau la memoria interna, totusi un telefon ce are 8 GB de memorie interna poate primi cu usurinta sa spunem 32 GB asa cum veti vedea in clipul de mai jos.

 

Dar si in accest caz iti vor trebui ceva cunostinte minime si putina indemanare deoarece va trebui sa desfaci telefonul / tableta.