Connect with us

Review telefoane

REVIEW Doogee Y200 4G, un telefon chinezesc 4G care isi merita pretul!

Published

on

REVIEW Doogee Y200 4G, un telefon chinezesc 4G care isi merita pretul! Trebuie sa stiti de la inceput ca Doogee Y200 4G este cel mai serios telefon chinezesc pe care l-am testat pana acum, cel mai bine construit si telefonul cu cel mai bun ecran, desigur ca nu pun si modelul de la Xiaomi caruia i-am facut review, ma refer la restul modelelor. Asta in ciuda faptului ca nu este chiar cel mai scump model pe care l-am testat, Doogee Y200 poate fi cumparat la un pret ce porneste de la 129.99$.

Mie mi-a fost trimis direct de catre firma Doogee si nu de vreun magazin, am pus totusi la finalul articolului link catre cea mai buna oferta de pret pentru acest model.

DSC_0208

Totusi, asa cum ma asteptam sufera la cateva capitole si cred ca si voi va asteptati la acest aspect. Oricum, bateria este echilibrata, camera principala este de 8-13-16 MP (veti vedea de ce spun asta mai tarziu) dar face poze bune si filme mai putin bune, constructia este premium si sunetul in difuzorul principal nu chiar pe placul meu!

Advertisement

Daca tot am pomenit de constructie, iata cateva poze ce-l infatiseaza pe Doogee Y200 4G in toata splendoarea sa, partea din fata este chiar frumoasa si sticla 2.5D se cunoaste si in acest caz, partea din spate este si ea ok – imi place logo-ul care este intergrat in carcasa si care este metalic. Apropo, telefonul este unibody, nu avem acces la baterie si nici nu putem indeparta capacul din spate. Insa, este un Dual SIM 4G caruia-i putem mari totusi memoria interna cu ajutorul unui card MicroSD.

Iata galeria promisa:

Am uitat sa va spun ca exista si accesorii pentru Doogee Y200, eu am primit o folie din sticla, una din plastic dar si o husa interesanta de tip “quick circle” husa ce ofera rapid acces la cateva functii utile ale telefonului. Astfel, puteti raspunde la telefon sau initia un apel, puteti trimite mesaje de tip SMS, puteti face poze, vizualiza ora, asculta muzica, sa schimbati stilul de afisare a orei si alte cateva optiuni interesante.

Advertisement

Si inca o galerie foto:

SUNET – Daca ati avut impresia ca l-am laudat pana acum destul, haideti sa va dau si una mai putin buna si am sa vorbesc putin despre sunet, adica despre difuzorul extern. Ei bine, el este situat in partea din spate – jos si sunetul chiar nu se acopera cand asezam aparatul pe o suprafata plata, ba chiar am impresia ca se amplifica oarecum.

DSC_0189

Problema este la difuzorul in sine, sunet destul de slab si fara bass, este practic un sunet plat cu multe inalte si fara sa te atraga in vreun mod. Am observat ca sunetele inalte se aud chiar tare si asta este motivul pentru care recomand daca planuiti sa cumparati acest telefon sa setati ca ton de apel/notificari sau alarme numai sunete inalte si sunt cateva prestabilite in meniul telefonului.

Advertisement

La casti se aude ok, nimic spectaculos si fara probleme. Cu toate acestea, in meniu exista optiunea “optimizare sunet” care vine la randul ei cu alte stetari. BesAudEnh ce este un sistem de optimizare a sunetului in casca, BesLoudness care amplifica volumul in difuzor si Bessurround  – efect audio mod film sau mod muzica. Toate acestea mai spala din pacate dar nu va ganditi la nimic spectaculos!

display

Aici iar schimbam foaia si o facem intr-un mod placut deoarece acest display este pur si simplu impecabil, sticla ce acopera toata suprafata frontala este de buna calitate, cred ca maxim ce se putea oferi la acest pret, este bine integrata in constructia telefonului si NU se umple te amprente rapid, un lucru pe care rar il intalnesti la un telefon chinezesc!

DSC_0086

Este un ecran mare cu rezolutie 1280×720 pixeli, IPS OGS Full laminat, diagonala de 5.5″ si luminozitate peste medie. Panoul raspunde impecabil la comenzi si veti vedea in clipul video – review ca nici macar o singura data nu s-a intamplat sa nu ia comanda si sa fiu nevoit sa apas de doua ori. In meniu gasim si setari speciale pentru acest display bun, MiraCast de unde puteti seta contrastul, saturatia, temperatura de culoare, claritatea, contrastul dinamic, toate astea fiind in modul manual sau aveti de ales intre 2 moduri prestabilite, standard si viu.

Advertisement

DSC_0207

Functia deblocare prin dubla atingere functioneaza numai cand vrea ea si aici cred mai mult ca sigur ca este o implementare nereusita a functiei in softul telefonului, nici despre senzorul de amprente nu am prea multe cuvinte de lauda si spun asta cu toata convingerea.

Desi am reusit sa setez un model de amprenta, rareori am putut debloca telefonul trecand cu degetul peste senzorul ce este acoperit cu sticla de safir si avand parte de identificare de 360 grade. Oricum, nu dau mare importanta deoarece nu sunt un fan al acestor senzori, insa am tinut sa precizez si aceste aspecte. acest senzor de amprente este intergrat in butonul “home”, buton fizic ce este bine implementat in peisaj avand si un feedback excelent, nimic de reprosat la acest capitol!

Tastele capacitive de la baza ecranului nu sunt iluminate, insa semnalizarea lor este ok si nu ai cum sa le incurci sau sa nu le nimeresti. 

Advertisement

camera

Ziceam la inceput ceva de genul 8-13-16 MP! Pai camera are un senzor de 8MP SONY IMX219, din soft au facut 13 MP dar in meniu exista si posibilitatea de a face poze la 16MP! Cert este ca pozele sunt 4608 x 3656 pixeli si sunt de o calitate chiar buna, nu acelasi lucru pot sa-l spun despre filmarea FHD care nu impresioneaza.

Meniul camerei arata cam asa:

Nu mai adaug nimic si va las direct cu galeria foto, spun totusi ca pozele ies foarte bine pentru 129.99$ si ca este o camera foto buna, senzorul Sony isi face treaba ok! Am testat si telefoane care costau dublu dar nu reuseau capturi macro atat de bune, culori reproduse ok sau poze bune in conditii de luminozitate slaba sau la interior:

Advertisement

per

Procesor MTK6735 64bit Quad Core, GPU: Mali-T720, Android 5.1, 2GB RAM + 32GB ROM, GPS, A-GPS, WiFi, FM, OTA, OTG Dual SIM dual standby, dual Micro SIM 4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz si cred ca este telefonul cu cel mai aerisit sistem de operare chinezesc, Lollipop de pe Doogee Y200 este customizat, insa are parte de o customizare perfecta si fara sa fie incarcat inutil, iconitele sunt stilizate frumos iar zona de setari arata si ea bine cu caracterele scrise in alb pe fond negru.

Este un ansamblu hardware intalnit pe majoritatea telefoanelor din aceasta gama de pret, cei 2GB RAM par suficienti iar daca sistemul de operare este bine pus la punct nu veti intampina pic de lag, asa cum nici acest telefon nu areastfel de probleme. De altfel, la sfarsitul articolului veti gasi si un review video in care veti putea vedea ca telefonul chiar ruleaza impecabil. 

DSC_0202

 

Advertisement

Trebuie insa sa retineti ca vorbim despre un telefon ce costa numai 130$ si m-am raportat la acest pret pe parcursul acestui review! Acumulatorul de 3000 mAh pare a fi unul cu o capacitate destul de corecta si spun asta deoarece am mai intalnit telefoane ce pretindeau ca ofera peste 4000 mAh dar in realitate lucrurile nu stateau chiar asa.

In acest sens, am facut un mic test al bateriei si putin diferit fata de ceea ce fac in mod normal. Am vrut sa vad cate procente pierde in regim de playback video HD via YouTube in fix 3 ore:

baterie

A pierdut fix 31% in 3 ore de playback HD cu luminozitatea 50%, mai mult decat multumitor!

Advertisement

Aplicatii preinstalate in chineza nu avem deloc, in schimb avem acces la Google Play pe acest telefon chinezesc, GoKeyboard careeste o aplicatie de tastatura este si ea preinstalata, aplicatie dedicata senzorului de amprente, suita de aplicatii de la Google, un FM Radio si un player muzical usor customizat, cam tot ceea ce gasim pe Doogee Y200 in materie de aplicatii preinstalate.

Meniul telefonului:

Daca sunteti fani ai aplicatiilor de tip benchmarck, Speed Test indica 41.78 Mbps/WiFi,  in AnTuTu a scos 24009 puncte, iar GeekBench 3 il situeaza in testul single core putin sub Samsung Galaxy S4 si aproape la egalitate cu LG Nexus 4, in testul multi core suntem peste Samsung Galaxy S3, aproape de Sony Xperia Z si putin sub LG Nexus 4 iar in testul placii grafice am obtinut aproape 50 fps. Testele le vedeti in galeria de mai jos:

Advertisement

Uitati si clipul de review pentru Doogee Y200, el va poate lamuri si mai bine in caz ca aveti nelamuriri legate de acest telefon!

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=UEyTel6S4Fw&feature=youtu.be[/wpsm_video]

Telefonul Doogee Y200 are parte de o promotie excelenta zilele acesta, oferta este AICI.

concluzie

PLUS – Ecranul de foarte buna calitate, display ce nu atrage amprentele

PLUS – Constructie solida si design clasic, atractiv.

Advertisement

PLUS – LED notificari, buton taste fizic cu feedback excelent

PLUS – 2GB RAM si 32 GB stocare interna

PLUS – Camera foto buna

Advertisement

PLUS – Conectivitate DualSIM 4G

PLUS – Pret excelent

MINUS – Senzorul de amprente nu este chiar pe placul meu

Advertisement

MINUS- Procesorul este tactat la 1GHz

MINUS – Difuzorul principal putea oferi o auditie mai buna si mai mult bass.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
6 Comments

6 Comments

  1. Mihai

    februarie 24, 2016 at 20:37

    Ecranul acestui telefon este mai luminos dacat la Cubot Note S sau nu?

  2. Cosmin

    februarie 24, 2016 at 20:46

    Cubot Note S are ecranul mai luminos 😉

  3. Mihai

    februarie 24, 2016 at 21:01

    Ok.
    Eu detin un Cubot Note S si de acum incolo, daca voi mai achizitiona vreun telefon, voi raporta luminozitatea la acest telefon, deoarece se vede orice detaliu in plin soare. Chiar am ramas uimit ce bine am putut naviga prin meniu intr-o zi insorita.
    Cu ocazia asta te-as intreba unde se mentioneaza luminozitatea in specificatiile unui telefon? Sunt acei Ppi? Si daca da, de la cati Ppi in sus ar trebui sa aiba luminozitate un ecran pentru a fi vizibil in plin soare?

    • Cosmin

      februarie 25, 2016 at 08:43

      PPI inseamna densitatea de pixeli/inch si nu are legatura cu luminozitatea. Acest aspect este evitat de catre producatorii chinezi care nu prea ofera astfel de detalii. Cert este ca acel Cubot Note s are o luminozitate a ecranului fantastica.

  4. Mihai

    iunie 6, 2016 at 10:16

    Salut , acesta sau cubot note s?

  5. Cosmin

    iunie 6, 2016 at 12:46

    As zice acesta, asta in cazul in care vrei si 4G

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des