Connect with us

Review telefoane

Review TP-Link Neffos X1 – sistem de operare si performanta bateriei

Published

on

Review TP-Link Neffos X1 - sistem de operare si performanta bateriei

Review TP-Link Neffos X1 – sistem de operare si performanta bateriei, un acumulator cu o capacitate de 2250 mAh, ceea ce pare destul de putin la prima vedere, este ok totusi ca ecranul nu are o diagonala mare si nici o rezolutie superioara, discutam aici de 5″ si rezolutie HD.

  • Procesor Helio P10 MTK 6755M, 28nm, ARM Cortex-A53, 1.8GHz, procesor lansat la inceput de 2016
  • 2 GB RAM 32-bit single-channel 933 MHz LPDDR3 (7.4 GB/sec)
  • 16 GB plus slot pentru cardurile de memorie de pana la 128 GB
  • Placa grafica este de tip ARM mali-T860MP2 550MHz
  • 4G: FDD-LTE: Band 1/3/5/7/8/20
  • Android 6.0 Marshmallow, sistem de operare usor customizat
  • Display de 5 cu rezolutie 1280×720 pixeli, sticla de tip 2.5D, 293.7 ppi densitatea de pixeli, OGS, 76% raportul intre suprafata frontala si display
  • Camera foto principala de 13MP cu senzor SONY IMX 258 + 5MP (secundara)
  • WIFI Wi-Fi 802.11a/b/g/n, 2.4GHz, 5GHz, Bluetooth 4.1, GPS, FM
  • Conectivitate Dual SIM, Nano SIM, senzor de amprente, constructie metalica
  • Acumulator cu capacitate de 2250 mAh (incarcare rapida)
  • Telefonul masoara 7.95 mm in grosime, disponibil in nuantele “Sunrise Gold” sau Cloudy Grey, 899 lei pret la eMag (mai 2016)

Avand in vedere ca procesorul este unul destul de puternic, Helio P10 MTK 6755M, probabil se impunea un acumulator mai mare, macar o capacitate de 2500 mAh!

Vestea buna este ca Neffos X1 nu se face deloc de rusine, am testat bateria cu ajutorul aplicatiei PCMark. Testul se realizeaza cu bateria incarcata minim 80%, apoi aplicatia simuleaza comportamentul unui utilizator pana cand capacitatea bateriei ajunge la 20%. Apoi, testul se opreste si rezultatele ne sunt afisate.

TP-Link Neffos X1 a obtinut in acest test 5 ore si 34 de minute, asta inseamna o autonomie buna avand in vedere capacitatea bateriei. Este plasat langa OnePlus 3, ZTE Axon 7, Vernee Mars, UMi Plus, etc. Detalii aveti si in capturile de mai jos:

Advertisement

Discutam acum si despre sistemul de operare instalat pe acest telefon, versiunea este Android Marshmallow. Telefonul a primit si o actualizare destul de mare, peste 300 MB, producatorul sustine ca au disparut anumite probleme si sistemul de operare este mai stabil.

Personal, nu am simtit schimbari importante, in testele de performanta (AnTuTu) telefonul obtine chiar un scor mai mic. Insa, nici inainte de actualizare nu au fost probleme, acest O.S este unul stabil si ruleaza bine. TP-Link Neffos X1 are un Android customizat, insa nu este o customizare foarte puternica. Exista in meniu o aplicatie dedicata cu ajutorul careia putem alege intre 5 teme gata instalate, am observat numai o schimbare a iconitelor si a imaginii de fundal, la nivel de U.I nu se intampla nimic mai mult in momentul in care se schimba tema.

Meniul de setari ramane si el neschimbat, nimic spectaculos nici aici. Este un sistem de operare aerisit, nu este incarcat de aplicatii sau diverse functii, o veste buna pentru unii dar o veste mai putin buna pentru cei ce cauta mai multe “artificii”, limba romana este prezenta si ea in meniu.

Advertisement

Exista o zona de setari inteligente de unde putem inversa tastele capacitive (nu sunt iluminate) putem aplica pe display un “buton mobil” ce are diverse functii, este prezenta optiunea de deblocare a ecranului prin dubla atingere, mod manusi si zona de accesibilitate, in capturile de ecran prezente iin acest articol vedeti toate astea dar si o imagine de ansamblu.

Meniul de setari pentru display nu este foarte incarcat nici el, ciudat ca nu exista MiraVision – era o zona destul de interesanta deoarece oferea destul de multe setari interesante. Cei de la TP-Link nu au implementat MiraVision insa exista o zona in care putem alege temperatura de culoare, cam atat aici. Led-ul de notificari are si el parte de ceva setari, pornit sau oprit in cazul notificarilor si atunci cand telefonul este pus la incarcare.

Acest Android Marshmallow este destul de bine implementat si optimizat, insa mici “scapari” exista, o singura data telefonul a avut lag atunci cand am revenit la meniul principal din zona setarilor, este bine ca problema nu apare frecvent. La fel de adevarat este si faptul ca TP-Link Neffos X1 nu are prea multe aplicatii instalate pe el si nu-mi pot da seama cum se va comporta atunci cand il vom umple de aplicatii, poze, contacte, filme, conturi, etc. Probleme mari nu ar trebui sa fie, mai ales datorita procesorului Helio P10 care este unul destul de potent.

Advertisement

Prea multe detalii despre TP-Link Neffos X1 si despre sistemul lui de operare nu prea ar fi de spus, nu sunt functii sau setari care sa ne impresioneze.

Partea de unboxing poate fi citita AICI, testele de performanta sunt si ele AICI, oferta pentru Neffos X1 poate fi accesata aici.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des