Acasă Tutoriale telefon Setari tastatura Android

Setari tastatura Android

9

Setari tastatura Android – Toate telefoanele si tabletele cu Android vin cu o aplicatie de tastatura preinstalata, fara aceasta aplicatie practic nu vei putea folosi telefonul sau tableta! Dar cati dintre voi stiu ca o tastatura ascunde diverse si cateodata complicate setari? In functie de modelul telefonului/tabletei, setarile pot varia de la inaltimea tastaturii, culoare, fonturi, simbol pop-up, viteza scriere, vibratii, sunete, auto completare, sugestii, etc. Cred ca de multe ori se intampla sa vrei sa scrii un cuvant si telefonul sa-ti anticipeze miscarea si sa-ti sugereze el cu crede continuarea care este de multe ori interpretata eronat.

Vreau sa va arat in acest articol cum sa setati corect o tastatura, cea mai simpla metoda si cum ar fi indicat sa setati o tastatura. Desigur ca puteti seta dupa bunul plac, eu am sa va arat cum imi tin eu setata tastatura pe telefon. Am realizat tutorialul cu ajutorul telefonului meu personal (LG G3) dar in mare setarile sunt valabile pentru toate dispozitivele. Fata de ce aveti voi pot aparea sau sa lipseasca diverse optiuni, dar in linii mari cam asta trebuie sa faceti:

Setari tastatura Android

Iata pentru inceput ce trebuie sa faceti sa ajungeti la setarile tastaturii in caz ca nu aveti meniu in limba romana sau aveti Lollipop.

Galerie:

Apoi, in limba romana:

Eu am instalat o alta aplicatie din Google Play deoarece cea prezenta deja pe telefonul meu nu imi placea.

Trebuie sa intrati in meniu, setari si apoi “limba si introducere” Aici, cautati tastatura voastra si apasati pe simbolul de setari sau daca nu aveti asa ceva, apasati chiar pe denumire. Nu intrati in setarile tastaturii vocale, eu am instalata o aplicatie specifica Jelly Bean chiar daca telefonul ruleaza KitKat.

1111111

De indata ce ati intrat in setarile tastaturii, aveti mai multe ramuri ce cuprind la randul lor mai multe setari ce pot fi customizate, de la vibratii sau sunet la apasarea unei taste, limba tastaturii, autocorectare, posibilitatea de a interzice sa se scrie cuvinte juinitoare si pana la pop-up la apasarea unei taste (un mic simbol apare cand apesi o tasta-recomandat) si pana la setarea unui dictionar personal.

222

Mai departe, setarile pentru dictionarele personalizate, autocorectare, setarile pentru gesturi dar si alte setari pentru cei avansati.

 

3333333

9 COMENTARII

  1. Scuze ca intervin, dar cred ca ar fi mai usor de folosit aplicatii gen Swiftkey sau Flesky Keyboard deoarece cred ca e o paleta mai diversa de customizari.

  2. terog ajutama nu merge testatura pe telefon a disparut tastatura nu mai mearata tastatura galaxy 5 nu merge sa scriu nimic ce e de facut

  3. terog ajutama nu merge testatura pe telefon a disparut tastatura nu mai mearata tastatura galaxy 5 nu merge sa scriu nimic ce e de facut astep un raspuns

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.