Acasă Stiri despre telefoane

Sfarsitul aplicatiei UBER!? Aplicatia ramane, soferi sanctionati!

1

Mai pe scurt sau daca vreti, mai pe romaneste, Guvernul interzice serviciile de tip Uber și Taxify in Romania. Aplicațiile nu se închid, vor fi disponibile in continuare. Vestea proasta este ca soferii vor face curse pe raspunderea lor!

Si ganditi-va ce “vanatoare” de “uberisti” vor declansa taximetristii!

Asta inseamna ca nu prea vor mai avea sprijinul UBER si pot aparea probleme pentru ei, asta in conditiile in care vor fi prinsi practicand acest tip de servicii.

Modificarile aduse de Guvern la Legea taximetriei si adoptate ca urmare a protestelor din Piata Victoriei, vor intra in vigoare incepand de joi, 16 mai 2019. Reprezentantii companiilor precum UBER sau Taxify, transmit ca aplicatiile nu pot fi interzise, insa soferii vor alege daca vor mai dori sa practice serviciile de tip ride-sharing.

Avand in vedere ca sanctiunile ajung pana la ridicarea placutelor de inmatriculare sau a talonului, ramane de vazut cine se va mai incumeta sa ofere serviciile de tip UBER.

Daca pana acum, cei ce practicau acest serviciu mai aveau o “portita” de scapare, incapand cu data de 16.05.2019, din Legea 38/2003 a fost indepartata expresia „in mod repetat” .

In acest mod, sanctiunile vor fi aplicate atat persoanelor fizice, dar şi persoanelor juridice care se ocupa de transport public, in mod ilegal. Decizia apare ca urmare a protestelor repetate ale taximetristilor care s-au strans in fata Guvernului, acestia sustineau ca ar fi peste 100.000 de persoane neautorizate care practica serviciul de tip ride-sharing.

“Aplicaţiile nu se pot închide, pentru ca ele opereaza la nivel mondial” a declarat Catalin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitala, cel ce reprezinta compania Uber. Acesta admite ca ramane la alegerea soferilor daca vor mai onora comenzile.

Ce risca soferii ce sunt prinsi ca practica acest tip de servicii?

Sanctiunile Politiei Rutiere vor fi mult mai usor de aplicat, dar si mai drastice. Se va ajunge la ridicarea placutelor de inmatriculare sau a talonului pe o perioada de 6 luni. Din pacate, nu este deloc o veste buna nici pentru cei ce practicau aceasta meserie, dar nici pentru cei ce foloseau UBER.

Taximetristii “clasici” isi freaca mainile de bucurie, iar pentru cei ce cautau o solutie mai civilizata si o alternativa la serviciul de taxi, vestea este una extrem de neplacuta.