Connect with us

Firmware Allview

Tutorial instalare firmware pe Allview P5 Qmax, memorie 2,4 GB

Published

on

Tutorial instalare firmware pe Allview P5 Qmax, memorie 2,4 GB, tutorialul si fisierele de mai jos va sunt oferite in totalitate de catre Ioan Ciulavu, in arhiva pe care o veti gasi la finalul articolului, gasiti toate fisierele de care aveti nevoie, inclusiv driverii si SP Flash Tools.

 1. Se instalează driverele pentru Windows x32, x64 biţi (ambele drivere) în PC.
 2. Se deschide SP Flash Tool 5.16; în secţiunea Download se caută fişierul MT6589_Android_scatter_emmc şi se selectează acest fişier din folderul unde aţi salvat firmware-ul. Se apasă pe secţiunea Format pentru formatare telefon; se bifează Validation, se apasă Start, se opreşte telefonul se scoate bateria (rămân în telefon SIM-ul şi card memorie) şi se conectează la PC şi se aşteaptă formatarea telefonului.

3. Cănd este gata formatarea apare:

 4. Se scoate cablul de date din telefon, se intră din nou în secţiunea Download şi se verifică să fie pe fişierul MT6589_Android_scatter_emmc se apasă pe Download (cel verde), se conectează telefonul oprit fără baterie ş se aşteaptă descărcarea.

5. Când este gata apare aşa:

6. Acum este instalat firmware-ul oficial. Se închide SP Flash Tool, se deconectează telefonul de la PC, se introduce bateria şi se porneşte telefonul. Boot-area va dura 1-2 minute, aveţi rabdare. Memoria va fi:

7. Se opreşte telefonul, apoi se intră în Recovery Mode: se apasă vol+ şi Buton pornire simultan şi apare o figură roşie, se apasă încă odată Buton pornire şi apare:

8. Cu vol- se navighează în jos la comanda wipe data/factory reset se selectează cu vol+ Yes – delete all user data şi se aşteaptă confirmarea.

Advertisement

9. Cu vol- se navighează în jos la comanda wipe cache partition se selectează cu vol+ şi se aşteaptă confirmarea.

10. Acum se navighează cu vol – până la reboot system now se selectează cu vol + şi se aşteapta reboot telefon.

11. Acum avem telefon P5 Qmax cu memorie extinsă de 2,4 GB la utilizator. Atenţie acum nu beneficiaţi de garanţie. Dacă doriţi garanţia la aparat se instalează celălalt firmware nemodificat şi omiteţi paşii 7 – 10.

Advertisement

12. Pentru rescriere IMEI se foloseşte Mobile Uncle Tools

13. Rescriere IMEI folosind aplicatia Mobileuncle Tools – Uneori, din cauza unui flash incorect sau nefinalizat, din cauza unei versiuni gresite de Android ori din alte motive ne putem trezi cu un telefon fara IMEI, aspect pe care nimeni nu vrea sa-l intampine!

14. Fara IMEI telefonul nu poate folosi reteaua mobila, deci nu poate efectua/primi apeluri , SMS-uri si nici nu poate utiliza Datele mobile. Pentru rescriere vom folosi o metoda simpla, fara a fi nevoie de computer sau root.

Advertisement

15. Vom avea nevoie de:

16. Mobileuncle Tools ce se descarca pe cardul de memorie

17. IMEI-ul telefonului (De pe cutie, garantie, capac)

Advertisement

18. Instalam Mobileuncle Tools, deschidem aplicatia.

19. Din meniu selectam Engineer Mode

20. Selectam Engineer Mode (MTK)

Advertisement

21. Din fereastra Connectivity selectam CDS Information

22. Selectam Radio Information. Va aparea Phone 1 si Phone 2, selectam Phone 1

23. Aici vom introduce comanda EGMR=1,7,”” , iar intre „” vom scrie IMEI-ul (puneti un spatiu intre + si EGMR)

Advertisement

24. Click pe Send AT Command , va aparea un dialog „AT Command is mSent”.

25. Acum rebootam telefonul. Daca telefonul este dual-SIM repetati operatia alegand De aceasta data Phone 2 si comanda EGMR=1,10,””

26. Rebootati telefonul. Dupa cum vedeti semnalul a revenit iar la informatii despre telefon va aparea IMEI-ul asa cum vedem in capura de mai jos in care este prezentata si intreaga procedura de rescriere IMEI.

Advertisement

DESCARCA FISIERELE

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
9 Comments

9 Comments

 1. Iacob Ionut

  martie 18, 2017 at 19:38

  Bun tutorial , am mai portat un ROM Nougat pentru Allview V2_Viper_X , daca vrei il trimit pe email si am dezvoltat o aplicatie de OTA Customizata pentru rom-urile mele , iti trimit totul pe email

 2. Cosmin

  martie 18, 2017 at 20:04

  Il astept cu placere 🙂

 3. Iacob Ionut

  martie 18, 2017 at 20:19

  Am trimis 🙂

 4. Mihai

  martie 19, 2017 at 15:53

  Super,super!

 5. Mihai

  martie 20, 2017 at 06:38

  Ar fi mișto și o versiune superioara de android pentru acest telefon.

 6. Mihau

  martie 24, 2017 at 13:38

  Cum pot descarca,imi cere parola?

 7. Mihai

  martie 24, 2017 at 17:56

  Mulțumesc, sper sa reușesc să-l instalez

 8. Danut

  aprilie 26, 2017 at 15:24

  salut, am o problema cu softul telefonului p5 qmax si sper poate ma poti ajuta, cand dau restart la telefon imi dispare setarile facute inainte , cand fac poze nu mi apar in galerie , cand salvez un numar de telefon la fel, in optiuni dezvoltator am doar usb debugging ceea ce nu e normal, practic telefonul revine in acelas punct de fiecare data. Astept raspunsul tau! Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des