Acasă Telefoane Chinezesti

Un 2020 bun? 2019 a fost anul rau pentru telefoanele chinezesti

2

Un 2020 bun? 2019 a fost anul rau pentru telefoanele chinezesti, pot spune ca a inceput declinul. Probabil sau aproape sigur, vestile nu sunt bune pentru producatorii cei mai mici din China.

Ulefone, Elephone, Cubot, UmiDigi, Oukitel sau Doogee, acestia au mai ramas sau cel putin, ei au fost ceva mai activi in 2019. Dar, mult mai putin activi fata de anii trecuti. Imi aduc aminte 2015 sau 2016, ani in care apareau telefoane pe banda rulanta si descopeream noi producatori.

Ma astept ca in maxim 2 ani, aceste mici firme sa-si restranga mult de tot activitatea sau sa se concentreze pe altceva. Deja au inceput sa produca tigari electronice, ceasuri inteligente si tot mai multe telefoane rugged.

elephone u review elephone u

De ce apune soarele pe strada telefoanelor chinezesti (cele produse de companii mici)?

Xiaomi, principalul “vinovat” pe care eu il gasesc la ora actuala si despre care voi face (in curand) un articol dedicat.

Xiaomi, o companie mare, extrem de populara la nivel global. Uitat-va numai cate modele de telefoane au lansat anul acesta, adica 2019. Si au lovit acolo unde i-a durut cel mai mult pe micii producatori din China.

vernee x1

Telefoane bune, frumoase, dotate si mai ales, la preturi mici. Fix in intervalul de pret in care activau companiile mici din China. De la 100 USD si pana la 300 USD. Probabil, veti spune ca spre exemplu, UmiDigi avea si telefoane la 60USD.

Corect, dar de ce sa dai 60USD pe un telefon mobil chinezesc, cand poti sa dai 100 (sau poate mai putin) pe un Xiaomi. Ai si accesorii pentru el, si forumuri pline de tutoriale si suport din partea producatorului, dar si o calitate mult mai buna a constructiei.

Apoi, “vina” o poarta si cei de la Samsung. Un alt producator ce a lovit in zona telefoanelor mai ieftine. Serii noi de telefoane (vezi M sau A), atractive, destul de performante si cu preturi mici.

In aceste conditii, de ce ai mai cumpara altceva? Puteti sa va uitati si la Huawei P Smart Z, un smartphone cu pret de sub 1000 de lei, insa unul full screen, diagonala mare si camera retractabila. La un pret asemanator si cu dotari asemanatoare, putem gasi telefoane de la Elephone. Tot full display si tot camera retractabila.

Tu ai alege un Elephone sau un Huawei? Deja cred ca stiu raspunsul!

Multe nu ar mai fi de spus, ati prins ideea si cert este ca un “cer senin” nu vad deasupra producatorilor mai mici, cei din China. Probabil ca in 2020, vom vedea tot mai putine modele noi si cred ca se vor reorienta spre modelele rugged.

Sau poate ca este timpul sa treaca si ei la un alt nivel si sa inceapa sa foloseasca procesoare Snapdragon si sa tinteasca mai sus. Elephone a incercat in 2017 si chiar a produs un model cu Snapdragon, dar nu au mai continuat! Asteptam anul 2020, sunt foarte curios ce se va intampla in aceasta zona, una sensibila.

REVEDEȚI PREZENTAREA
general
Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro
2020-bun-2019-fost-anul-rau-pentru-telefoanele-chinezestiUn 2020 bun? 2019 a fost anul rau pentru telefoanele chinezesti, pot spune ca a inceput declinul. Probabil sau aproape sigur, vestile nu sunt bune pentru producatorii cei mai mici din China.Ulefone, Elephone, Cubot, UmiDigi, Oukitel sau Doogee, acestia au mai ramas sau cel...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.