Connect with us

Stiri despre telefoane

2022 vs 2023: Vanzarile celor de la Apple si Samsung

Published

on

Intr-o perioada in care piata globala de smartphone-uri in general pare sa traiasca o stagnare, segmentul premium (cu preturi de en-gros de peste 600 de dolari) se remarca printr-o crestere neasteptata. Conform ultimelor rapoarte, vanzarile in acest segment sunt prognozate sa creasca cu 6% in 2023, contrar tendintei generale de scadere a pietei.

Apple scade usor, desi isi mentine suprematia

Desi Apple continua sa fie liderul incontestabil in segmentul premium, 2023 a adus o usoara scadere a cotei sale de piata. Aceasta tendinta se datoreaza in parte reinvierii Huawei in China, impulsionata de popularitatea seriei Mate 60. Samsung, pe de alta parte, si-a marit prezenta pe piata, datorita succesului seriei S23 si a seriei sale de dispozitive pliabile.

Cresterea segmentului premium este impulsionata in special de pietele din China, Europa de Vest, India, Orientul Mijlociu si Africa (MEA). In fapt, se asteapta ca aceste regiuni, alaturi de America Latina, sa stabileasca noi recorduri de vanzari in 2023, cu India in frunte ca cea mai rapida piata premium in crestere la nivel global.

Advertisement

Un aspect interesant este ca segmentul ultra-premium (cu preturi de peste 1.000 de dolari) este cel care conduce cresterea in piata premium. Acest segment a reusit sa capteze peste o treime din totalul vanzarilor in piata premium in 2023.

Intr-o piata globala plina de provocari, segmentul premium pare sa fie un far de crestere. Producatorii care reusesc sa se diferentieze si sa construiasca un brand puternic vor fi cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei cresteri. In contextul actual, strategiile de marketing si inovatiile tehnologice joaca un rol crucial in atragerea si mentinerea clientilor in acest segment de piata.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des