baterie

7800 lei, pret in Romania pentru iPhone 11 PRO MAX

7800 lei, pret in Romania pentru iPhone 11 PRO MAX

Lansat in data de 10 septembrie 2019, iPhone 11 PRO MAX, ajunge rapid si in magazinele din Romania, are acum statusul de precomanda. L-am gasit la quickmobile.ro, cei de la eMag nu il aveau in oferta in momentul redactarii acestui articol.

Nu vom intra foarte mult in subiect si mai ales nu in lista de specificatii tehnice. O gasiti peste tot, cert este ca un iPhone nu prea poate fi comparat cu un Android. Cel putin, nu la nivel de sistem de operare.

Stim insa ca sunt telefoane care tin la pret, se devalorizeaza mai greu. Apple are o multime de fani si lanseaza maxim 3 modele de telefoane pe an. Probabil, acesta este unul dintre motivele pentru care preturile sunt mai mari.

iPhone 11 PRO MAX

7800 lei, pret in Romania pentru iPhone 11 PRO MAX

Nu contest ca nu exista si o calitate de top, dar ca sa fiu sincer, cred ca iPhone 11 PRO MAX, are un pret mare! Nu este vina magazinului, probabil ca atat va costa si prin alte parti.

Ma uitam putin sa-l vad si la abonament, dar nu a aparut. L-am gasit totusi pe iPhone 8 Plus, cel lansat in 2017. Costa putin peste 900 euro la liber (Vodafone), asta in conditiile in care este aparut pe piata de 2 ani de zile. Exact cum spuneam anterior, modelele Apple se devalorizeaza mult mai greu.

7800 lei, pret in Romania pentru iPhone 11 PRO MAX

Cel mai scump, are un pret de 7849 lei si este dotat cu 6GB RAM si 512GB stocare interna! Rezolutia ecranului nu este foarte mare (1242 x 2688 pixeli / 6.5″), de mentionat ca NU are conectivitate 5G!

Este si primul telefon cu 3 camere foto principale, toate au senzori de 12MP si pot filma 4K la 60 cadre pe secunda. Da, este rezistent la apa si la praf, are inclusiv difuzoare stereo, dar si un notch super generos, cam la fel cu cel din 2017 de pe iPhone X.

7800 lei, pret in Romania pentru iPhone 11 PRO MAX

Acumulatorul suporta o incarcare la 18W, producatorul ne spune ca se incarca pana la 50%, in jumatate de ora. Cel ce va cumpara acest model, va primi inclusiv incarcare wireless, dar NU si reverse wireless charging.

Nu vad sa se specifice pe undeva existenta unui senzor de amprente in display, cel putin nu in fisa celor de la gsmarena.com, site ce furnizeaza cele mai exacte date tehnice. iPhone 11 PRO MAX, nu are carcasa suflata cu aur, nu este acoperita cu piele de sarpe, crocodil, etc.

Chiar si in aceste conditii, pretul ajunge pana la aproape 8000 de lei! Vreau sa spun ca sunt telefoane cu Android ce ofera specificatii aproape identice, chiar si functii in plus, dar un pret mult mai mic.

iPhone 11

7800 lei, pret in Romania pentru iPhone 11 PRO MAX

Am fost oarecum uimit cand am vazut ca exista si o versiune mult mai ieftina, tot pe quickmobile.ro. Cred ca dupa multi ani, un iPhone nou, costa sub 4000 de lei. Este vorba despre iPhone 11, modelul de baza, fara MAX si fara PRO. Posibil ca acesta sa se vanda si cel mai bine.

Aceasta este strategia de preturi a celor de la Apple, nu avem ce face. Avand in vedere ca nu lanseaza pe piata foarte multe modele intr-un an si ca probabil vand mai putin fata de Samsung, Xiaomi sau Huawei, trebuie sa-si scoata si ei cumva profitul si sa-si acopere cheltuielile.

Oricum, fanii Apple vor ramane pe Apple, cei ce prefera Android, vor ramane pe Android. Toate ofertele de pret, AICI.