Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce inseamna AOSP? MATE 30 PRO, el este surprins ruland AOSP.

Published

on

MATE 30 PRO este surprins ruland AOSP, asta ar insemna o versiune pura a acestui sistem de operare. Atentie, nu am zis Android stock! Este o diferenta intre un Android stock si un AOSP.

Ce inseamna AOSP?

Este practic versiunea “golasa” a acestui OS, oricine poate folosi acest sistem de operare, dar si oricine poate contribui. Orice companie care are dezvoltatori ca la carte, poate implementa acest sistem de operare, pe orice dispozitiv.

Advertisement

Mate 30 PRO

Mai exact, ce cuprinde acest AOSP (Android Open Source Project)?

  • Kernel linux – include drivere (audio, display, camere, usb, WiFi, Bluetooth, etc), power management.
  • HAL – senzori, media, audio, stocare externa, grafica, etc.
  • Android Runtime – core libraries, ART, dalvik VM
  • Native Libraries – manager audio, media framework, OpenGL, webkit
  • Android Framework – content providers, manager (location, activity, package, notification, telephony), etc
  • Aplicatii – alarma, browser, calendar, camera, aplicatie telefonie, email, etc.

Orice telefon poate rula daca are tot ceea ce am descris mai sus, insa si acestea trebuie integrate asa cum trebuie. Observati ca nu sunt trecute aplicatiile ce tin de Google. Multi vor spune ca se poate si fara ele, sau ca le vor descarca in format apk. YouTube apk, Harti apk, Gmail apk, etc.

Problema este ca aceste aplicatii Google, pot fi descarcate in format apk, dar NU vor functiona si NU vor putea fi instalate. Nici macar YouTube Vanced nu va putea fi folosit.

Sa ne intoarcem la MATE 30 PROel va rula o versiune de baza a sistemului de operare Android. Desigur, bine pusa la punct, sa nu credeti ca cei de la Huawei nu se asteptau sa intampine astfel de probleme.

Advertisement

Apoi, am auzit ca lucreaza cu diverse companii pentru a suplini lipsa unui Gmail, a aplicatiei Google Maps, etc. Si da, cred ca lipsa aplicatiilor Google este marea problema a seriei Mate 30! Recent, CEO-ul Huawei, Richard Yu, a confirmat ca MATE 30 PRO va sosi cu versiunea Android 10, insa fara serviciile Google.

In mod ciudat, el a mai spus ca utilizatorul va putea instala manual aplicatiile Google. Ramane de vazut de unde vor putea fi descarcate, despre ce versiuni este vorba si atentie, daca telefonul va mai primi vreo actualizare majora de Android!

Daca vi se pare ca in poza de mai sus Mate 30 PRO nu arata chiar asa cum ar trebui la nivel de interfata, vestea buna este ca nu va ramane asa. Ei pot sa-si aplice propria interfata, probabil ca va fi EMUI 10.

Advertisement

Un utilizator mai putin interesat de toate aceste aspecte, nu va sesiza nicio diferenta intre interfata acestui telefon si cea de pe modelele de top precedente, sa spunem Huawei P30 PRO.

De ce NU va sosi Mate 30 PRO cu Harmony OS?

Este simplu de explicat. Discutam despre un flagship si despre un sistem de operare nou, unul ce nu a mai fost integrat pe un telefon mobil. Nu cred ca Huawei ar vrea sa lanseze un flagship cu un OS netestat, fara vechime si fara feedback din partea utilizatorilor!

Advertisement

Este posibil sa apara in curand modele de Huawei ce vor rula Harmony OS, insa trebuie sa ne asteptam la modele mai ieftine.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des