Connect with us

Stiri despre telefoane

Ai un Xiaomi si astepti MIUI 15? Posibil sa nu-l primesti

Published

on

Ai un Xiaomi si astepti MIUI 15? Posibil sa nu-l primesti, asta in cazul in care dam crezare celor mai noi zvonuri aparute. Insa, sunt unele in care apar si acest MiOS, interfata noua despre care am mai discutat noi pe aici.

Conform surselor, MIUI 14 ar putea fi ultima versiune majora a sistemului de operare, inainte sa se faca trecerea la un nou sistem de operare numit MiOS.

MIUI 14 este considerat de multi ca fiind un punct culminant in dezvoltarea acestei interfete. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca sistemul de operare se afla in topul industriei in ceea ce priveste experienta de baza, exista inca aspecte care necesita imbunatatiri, cum ar fi efectele dinamice. Acesta este un domeniu in care chinezii spera sa excleze cu noua propunere.

Advertisement

Detaliile despre MiOS sunt inca limitate. Xiaomi a inregistrat numele de domeniu mios.cn in noiembrie 2022, dar site-ul este in prezent indisponibil. Se pare ca va fi un O.S complet dezvoltat independent, compatibil cu Android Open Source Project (AOSP).

Acesta este planificat sa fie implementat initial in dispozitive AIoT (adica Artificial Intelligence of Things) si terminale mari, inainte de a fi extins la telefoanele mobile. Insa, la baza va fi tot un Android, asa cum se intampla si in cazul HarmonyOS de la Huawei.

Pentru utilizatorii de telefoane mobile Xiaomi (posibil si Redmi sau POCO), aceasta schimbare ar putea avea implicatii semnificative. Daca MiOS va reusi sa imbunatateasca aspectele in care actuala interfata de utilizator a ramas in urma, cum ar fi efectele dinamice, atunci cei ce folosesc aceste telefoane ar putea beneficia de o experienta mult mai fluida si mai intuitiva.

Advertisement

Cu toate acestea, ramane de vazut cum va gestiona Xiaomi tranzitia aceasta si ce impact va avea acest lucru asupra compatibilitatii si functionalitatii gadgeturilor existente. Nu cred ca totul se poate face asa usor, cat ai clipi si mai ales, fara sa existe probleme, bug-uri, etc. Interesant, este un subiect ce merita urmarit.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des