Connect with us

Am primit o functie noua si utila pentru WhatsApp, una dintre aplicatiile Android care primeste cele mai multe si mai dese actualizari. Recent, dezvoltatorul introdus posibilitatea de a partaja (a trimite) cuiva poze in format high definition, se aplica inclusiv fisierelor video.

Pentru a beneficia si voi de aceasta noua caracteristica ce deja este disponibila pentru toti utilizatorii acestui sistem de operare, trebuie numai sa intrati in Google Play si sa actualizati aplicatia la cea mai noua versiune.

„Trimitearea de poze pe WhatsApp tocmai a devenit mai buna”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, pe canalul sau de Instagram. „De acum poti sa trimiti fisiere si in format HD.”

Noua caracteristica ofera doua optiuni de rezolutie: calitate standard (1600 x 1052) si calitate HD (4096 x 2692). Meta nu a mentionat detalii specifice despre cat de comprimate vor fi imaginile in general si cum vor arata in comparatie cu trimiterea imaginilor prin intermediul altor platfotme concurente.

Am primit o functie noua si utila pentru WhatsApp

Imaginile de calitate superioara vor fi sub aceleasi setari implicite de criptare end-to-end de pe WhatsApp. Asta inseamna ca ele sunt criptate la sursa si decriptate doar la destinatie, asigurandu-se ca numai persoanele implicate in comunicare pot citi mesajele, fara ca altcineva (inclusiv furnizorul de servicii) sa poata avea acces la continutul lor.

Am primit o functie noua si utila pentru WhatsApp

Iata cum trebuie sa procedati daca vreti sa expediati cuiva mesaje sau clipuri video la o calitate inalta:

  • Deschideti aplicatia WhatsApp.
  • Alegeti din lista de contacte persoana pe care o doriti, cea catre care vreti sa expediati.
  • In partea de jos a ecranului, acolo unde de obicei scrieti si mesajul text, dati click pe simbolul ce reprezinta o agrafa, apoi pe galerie.
  • Alegeti poza dorita sau clipul video.
  • Veti observa ca in partea de sus apare pictograma HD.
  • Daca apasati pe aceasta, se vor deschide doua optiuni. Cea standard la calitate 900×1600 si calittatea HD, 2252×4000 pixeli.
  • Alegeti varianta dorita si apoi apasati pe expediere.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!