baterie

Amenda Samsung, o reclama confuza in legatura cu rezistenta la apa

amenda samsung 127

14 milioane de dolari australieni, aceasta ar fi amenda pe care filiala locala din Australia ar trebui sa o plateasca! Comisia Australiana pentru Concurenta și Consumatori a actionat in judecata Samsung Australia, in anul 2019. Si toate acestea pentru o reclama pe care autoritatea respectiva a considerat-o a fi inselatoare.

In perioada 2016-2018, Samsung ar fi postat o serie de reclame ce sustineau ca unele modele de telefoane ar putea fi folosite in apa marii sau in piscina. Se numeste asta reclama inselatoare? Se pare ca da, asa ar fi decis autoritatile din Australia.

Modelele flagship produse de Samsung sunt si rezistente la apa, cele moderne au rating IP67 sau IP68. Asta inseamna ca pot fi scufundate fara probleme in apa, pana la o anumita adancime. Dar nu aici ari fi marea problema si oricum, sunt anumiti producatori care spun clar ca desi unele modele suporta a fi introduse in apa, nu se recomanda ca utilizatorul sa faca asta in mod repetat si intentionat.

Amenda Samsung, o reclama confuza in legatura cu rezistenta la apa

Problema este legata de scufundarea in piscine sau in apa marii. Cu toate ca telefoanele primesc certificare oficiala IP67 sau IP68, aceasta este pentru apa proaspata si nu pentru cea sarata sau tratata cu diverse substante chimice, unele ce ar putea afecta in timp performantele.

Președintele ACCC, Gina Cass-Gottlieb, afirma ca organizația a analizat sute de plangeri venite din partea posesorilor de telefoane Galaxy, acestia sustineau ca telefoanele lor au funcționat defectuos sau au incetat complet sa funcționeze dupa ce au fost expuse la apa. In special, problema pare a fi data de portul de incarcare.

Amenda Samsung, o reclama confuza in legatura cu rezistenta la apa

Acolo poate aparea coroziune daca telefonul este folosit in apa sarata sau tratata cu clor si daca acesta este incarcat inainte ca portul respectiv sa fie complet uscat si apa indepartata in totalitate. Deci, trebuie sa fiti atenti la apa, in special la cea din mare sau din piscine. Chiar daca telefoanele voastre sunt certificate IP68, asta nu inseamna ca iubesc apa!

via