baterie

Cat de rapida va ajunge incarcarea telefoanelor? 240W?

Cat de rapida va ajunge incarcarea telefoanelor? 240W?

Cat de rapida va ajunge incarcarea telefoanelor? Probabil ca nu va mai trece mult timp pana cand va fi suficient sa asteptam 5 minute pentru ca telefonul nostru sa se incarce complet! In prezent, sunt modele care acumuleaza energie maxima in aproximativ 12 minute, OPPO si IQOO par a fi doua dintre companiile care stau cel mai bine la acest capitol.

Recent, am prezentat cum decurge incarcarea unui OPPO Find X5 PRO, mentionam in articol ca a reusit in 15 minute sa ajunga la 50% de la 13W. Este extrem de rapid, posibil suficienta autonomie pentru intreaga zi. Dar se pare ca tehnologia ne va oferi mult mai mult de atat.

incarcarea telefoanelor

Probabil ca un acumulator incarcat atat de rapid nu va avea o autonomie extrema, asta se intampla momentan in cazul modelelor rugged, cele cu baterii de peste 10.000 mAh. Compania iQOO ar lucra acum la o versiune mai avansata a lui 10 Pro, aceasta suportand 200W. Probabil ca vor fi suficiente numai 10 minute pentru ca pe display sa apara 100%!.

Se poate si se doreste mai mult de atat, zvonurile din domeniu sustin ca o alta companie din China isi doreste o incarcare la 240W, probabil sub 10 minute de priza vor fi suficiente pentru 100%. Ar fi vorba tot despre OPPO, ei anuntau la inceputul anului tehnologia SuperVooc si ne prezentau un acumulator de 4500 mAh care se incarca in numai 9 minute.

Era vorba atunci despre un prototip si pana la urma, respectivul model nu a ajuns sa fie comercializat. Asta nu inseamna ca au renuntat la proiect, se discuta acum despre un incarcator de 24V/10A/240W. Problema legata de incalizerea excesiva si de risc de explozie ramane, aici ar mai fi de perfectionat. Iata cateva dintre telefoanele care sunt deja lansate si care suporta o incarcare extrem de rapida:

  • Xiaomi 12 Ultra in 18 minute
  • Poco F4 GT in 17 minute
  • Vivo iQOO 7 in 15 minute
  • Redmi K50 Gaming in 17 minute
  • Black Shark 4 PRO in 15 minute