ANCOM aplica o amenda magazinului online quickmobile.ro

15

Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) “trage putin de urechi” magazinul quickmobile.ro si aplica o amenda de 5000 de lei, pentru lipsa marcajului de conformitate CE de pe produsele introduse pe piata din Romania, amenda identica a primit si magazinul Noriel tot pentru lipsa marcajului CE, acestea sunt cele mai mari amenzi aplicate de ANCOM, au avut loc de la inceputul anului si pana acum 2.140 de controale pe piața de comunicații electronice din tara noastra.

Desigur ca suma nu este foarte mare, practic cu 5000 de lei iti poti cumpara un telefon mobil dotat…

Ce inseamna lipsa marcajului de conformitate CE de pe produsele introduse pe piata din Romania?

Marcajul CE (conformitate europeana) certifica faptul ca un produs îndeplinește cerințele esențiale privind siguranța și sanatatea utilizatorilor și a oricarei alte persoane, compatibilitatea electromagnetica, precum și utilizarea eficienta a spectrului radio și deci poate fi comercializat și pus în funcțiune pe piața Uniunii Europene.sursa

Anumite produse au un semn CE care reprezintă „Export din China”, acest semn fiind foarte asemănător cu cel al Uniunii Europene. Diferența este că în semnul China Export, cele două litere, nu au un spațiu între ele, așa cum este semnul european. – sursa

Asta inseamna ca cei de la quickmobile.ro au adus telefoane mobile sau alte dispozitive din China sau produse acolo, gadegturi ce nu au obtinut acest certificat si astfel este interzisa comercializarea lor la noi in tara dar si pe teritoriul Uniunii Europene.

Probabil ca magazinul le-a a dus ceva mai ieftin si au riscat in acest mod, am observat de multe ori ca telefonele comercializate de catre ei au preturi chiar bune si in unele cazuri sunt identice cu cele practicate de marile magazine din China. 

La noi in tara inca se mai practica din pacate asta si nu de multe ori am cumparat produse electronice care nu aveau nici macar instructiuni de utilizare in limba romana, alt lucru cerul de lege. 

Comunicatul ANCOM poate fi citit integral AICI.

CITESTE SI:  10 cupoane de reduceri de pret pe gearbest.com

5 COMENTARII

  1. In legatura cu Concursul, nu observ unde este postat un anunt cu castigatorul telefonului. Fii mai atent un pic!

  2. La genul de concurs cu like, share si FB, nu trebuie să te mire ca sunt botanisti care nu știu să citească un articol.

  3. Era vorba d.p.d.v. organizatoric, principial. Eticheta “Concurs” trebuia pastrata pe prima pagina (la vedere) pana la finalizarea si anuntarea castigatorului, exact cum procedeaza alte firme, siteuri etc. In orice caz, felicitari castigatorului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord