Connect with us

Veste buna pentru soferi si in general, pentru economie, pretul motorinei scade bine de tot pentru prima oara in ultimul an, benzina isi revine si ea putin, asta dupa ce a cunoscut o crestere de pret destul de sustinuta in ultimele saptamani.

Astfel, astazi, 24 aprilie 2023, pretul mediu al unui litru de motorina este de 6.85 lei, cel mai mic din ultimul an. Ca o comparatie, in acceasi perioada a anului trecut, un litru de diesel se vindea la un pret de 8.57 lei. Ne uitam putin si la benzina, vestile bune sunt si in dreptul ei.

In medie, astazi, un litru costa 6.72 lei, dar sunt statii de carburant care vand acest combustibil la un pret si mai mic, sub 6.6 lei. Anul trecut, tot in aprilie, plateam pentru un litru nu mai putin de 7.71 lei. Insa, benzina a avut zile si mai bune pe parcursul ultimului an si cel mai mic pret l-a inregistrat la final de 2022, putin peste 6 lei.

Pretul motorinei se prabusete, benzina scade si ea

Preturile carburantilor in statiile de alimentare au o evolutie similara cu cea a cotatiilor internationale Platts pentru benzina si motorina, dar cu o diferenta de cateva zile, se arata intr-o analiza a Consiliului Concurentei.

Cotatia Platts este un pret de referinta international pe piata benzinei sau motorinei si reprezinta o valoare reflectata de cererea, oferta si tranzactiile realizate intre traderi pe piata angro a combustibililor, datele nefiind publice. Pe termen lung tind sa urmeze acelasi trend cu preturile barilului de petrol. Speram la vesti si mai bune!

Astazi, cea mai ieftina benzina se poate gasi la Lukoil, cu un pret de 6.48 lei, situat in Cenad, Timis, la DN6 km 637+700, iar cea mai ieftina motorina este disponibila la Petrom, la pretul de 6.63 lei, in Tartasesti, Dambovita, sat Baldana, nr. FN, 137436.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *