Connect with us

Stiri despre telefoane

Android 13 primeste si o denumire de desert

Published

on

Android 13 este versiunea pe care o asteptam in vara acestui an si probabil ca telefoanele Pixel vor fi primele care se vor bucura de ea. Ieri, 10.02.2022, Google a confirmat oficial si a prezentat Android 13 Developer Preview 1. Cu aceasta ocazie, am aflat si care va fi denumirea “dulce”.

Aceasta denumire de desert nu va fi comerciala, adica sistemul de operare nu va afisa nicaieri numele, asta se intampla incepand cu Android 10. Insa, chiar daca aceste denumiri nu sunt prezente in sistemul de operare, ele inca exista. Putina lume stie ca:

Android 10 este Queen Cake, 11 este Red Velvet Cake, iar 12 mai poarta numele de Snow Cone. Am ajuns la Android 13 si aflam ca aceasta versiune va fi Tiramisu. Daca sunteti curiosi cum arata si ce noutati sunt prezente acum in 13, va trebui sa aveti un Google Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 5a, Pixel 5, Pixel 4a 5G, Pixel 4a, Pixel 4, sau Pixel 4 XL. Instalarea se face manual, prin comenzi adb. 

Advertisement

Iata cum au fost numite de-a lungul timpului versiunile sistemului de operare, pana la 10. Ne amintim ca in trecut, putina lume spunea (de exemplu) “Android 5”, era mai mult cunoscut drept Lollipop. In prezent, cel mai raspandit este Android 11.

2.3Gingerbread
4.0Ice Cream Sandwich
4.1/4.3Jelly Bean
4.4Kit Kat
5.0Lollipop
6.0Marshmallow
7.0Nougat
8.0Oreo
9Pie

foto

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des