Connect with us

Poate sunteti surprinsi de acest titlu si va intrebati “cum adica Telekom Romania lanseaza servicii 5G”. Ar fi si normal sa va intrebati asta, sunt deja cativa ani in care am tot vazut astfel de anunturi din partea operatorilor de telefonie mobila, indiferent ca se numesc Orange, Digi, Telekom sau Vodafone. Reclame peste reclame, bannere, anunturi, etc. Dar avem oare un 5G real in Romania?

5g telekom

Si revenind la Telekom, este compania care nici macar nu a participat in toamna nului trecut la licitatia organizata de autoritatea de reglementare (ANCOM) pentru aceasta tehnologie. In acel moment, Orange Romania, Vodafone Romania si Digi au inaintat candidaturi pentru a participa in cadrul procedurii de selectie competitiva organizata pentru alocarea 555 MHz in benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz si 3400/3800 MHz.

Acum, aflam de la sursa ca “Vitezele contractuale oferite de TKRM pentru Serviciile de Date, în funcție de tehnologia utilizată pentru furnizarea Serviciului de Date sunt: (i) 5G: 250 Mbps descărcare și 50 Mbps încărcare (ii) 4G: 150 Mbps descărcare și 50 Mbps încărcare; (iii) 2G: 200 kbps descărcare și 100 kbps încărcare“

Momentan, serviciul 5G de la Telekom pot fi accesat in Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Bucuresti, circa 30% din arie. Sa fie oare acesta adevaratul 5G pe care-l asteptam?

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *