baterie

Cum sa opresti notificarile pe telefon mobil tutorial util pas cu pas

Cum sa opresti notificarile pe telefon mobil tutorial util pas cu pas
Last updated:

Nu putine sunt momentele in care aplicatiile te agaseaza cu notificari, unele pe care de cele mai multe ori le putem considera inutile. Si nu este vorba numai despre aplicatii, ne putem lega si de jocuri.

Zona cu notificari se umple rapid de tot felul de promotii, oferte sau alte modalitati prin care dezvoltatorii incearca sa te faca sa accesezi un anumit site. Sau jocurile instalate iti trimit notificari legate de reduceri pentru alte aplicatii, oferte, etc.

TikTok, Alibaba, Aliexpress, eMag, Instagram – sunt numai cateva dintre aplicatiile care mi-au venit acum in minte si despre care imi amintesc ca mi-au trimis notificari pe care le-am cosniderat inutile. Acesta este si motivul pentru care am dezactivat posibilitatea acestor aplicatii de a-mi trimite mesaje nedorite.

Este simplu de dezactivat si putem sa actionam pentru fiecare aplicatie in parte, asta in conditiile in care este posibil sa nu dorim sa oprim complet notificarile. Iata cum se procedeaza, iau ca exemplu aplicatia TikTok.

Trebuie sa accesam meniul de setari si apoi sa cautam “Aplicatii si notificari”. In functie de telefonul vostru si de interfata de utilizator, setarile pot diferi. Dar de regula, nu sunt mari diferente fata de ceea ce vedeti mai jos.

Dupa ce ati accesat acest meniu, intrati in “Notificari”. Spre exemplu, eu pot sa vad ce aplicatii mi-au trimis notificari in ultimele 7 zile. Puteti observa in captura nr 3.

Acum, revenim la meniul “Aplicatii” si o cautam pe cea pe care dorim sa o aducem la tacere. Eu am ales TikTok, am gasit-o in lista, am apasat pe “Notificari” si am deschis optiunile:

Asa cum se observa in ultima captura din galeria de mai sus, avem posibilitatea de a opri complet notificarile pe care o anumita aplicatie ni le trimite, sau putem alege ce anume sa oprim (in functie de aplicatie).

Daca nu te intereseaza anumite detalii, poti alege sa opriti notificarile la modul general. Bifam “Toate notificarile” si gata, aplicatia nu ne va mai deranja. Asta a fost tot, consider ca este un tutorial util pentru cei ce sunt satui de notificari, dar nu stiau cum sa scape de ele.