Connect with us

Stiri despre telefoane

Asa arata o fabrica de troli si conturi false pe retelele de socializare

Published

on

Asa arata o fabrica de troli si conturi false pe retelele de socializareServiciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a oprit peste 100.000 conturi false pe rețelele de socializare, acestea fiind grupate in cate cinci ferme de bot care au publicat știri false și propaganda anti-ucraineana. Si presupun ca este numai un exemplu si ca astfel de ferme de troli sunt prezente in foarte multe tari.

Nu are rost acum sa stam sa explicam ce sunt conturi false sau ce inseamna propaganda, cred ca toata lumea stie despre ce este vorba. Reteaua aceasta era prezenta in Harkov, Cherkasy, Ternopil sau Zakarpattia, scopul ei fiind sa distribuie ucrainienilor informatii eronate legate de invazia rusa. Astfel, se adauga panica în randul cetațenilor ucraineni și se destabilizeaza situația socio-politica din diverse regiuni.

Dar asta nu este tot, acesti troli voiau si incercau sa infecteze computerele cu programe nedorite. Pana acum, SBU a neutralizat: 100 de seturi de gateway-uri GSM, 10 mii de carduri SIM folosite pentru a trimite informații false, echipamente informatice pentru controlul rețelelor bot, laptopuri și echipamente informatice cu dovezi de acțiuni ilegale, etc.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des