Connect with us
--------

Stiri despre telefoane

Asigurarea pentru trotineta electrica va deveni obligatorie

Published

on

Asigurarea pentru trotineta electrica va deveni obligatorie, asta ne mai lipsea de pe cap…Probabil ca motivele sunt mai multe, dar putem spune ca este inca o taxa pe care multi dintre noi va trebui sa o platim. Sau poate ca vom renunta sa mai cumparam trotinete electrice!

Asigurarea pentru trotineta electrica va deveni valabila incepand cu anul 2023 si se pare ca la mijloc ar fi chiar o directiva UE, dar si cele peste 300 de accidente din Romania in care au fost implicate astfel de mijloace de deplasare.

Autoritatea de Supraveghere Financiara va trebui sa elaboreze normele de aplicare, momentan nu se cunoaste care ar fi valoarea unei astfel de asigurari si daca vor fi anumite criterii de aplicare. Iata ce spune seful ASF: “Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țari au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a vazut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule.”

Advertisement

Asteptam sa vedem cum va influenta piata o astfel de decizie, daca preturile trotinetelor vor scadea (sau se vor scumpi), la cat va ajunge o astfel de polita de asigurare si daca utilizatorii vor primi aceasta veste cu bratele deschise.

In anii ce au trecut, trotinetele electrice au fost supuse mai multor reglementari. Conducatorii de trotinete sunt obligați sa meargă pe pista de bicicleta, daca aceasta exista, și nu au voie sa circule pe trotuar. Pentru a conduce o bicicleta sau o trotineta electrica pe drumurile publice, conducatorul trebuie sa aiba varsta de cel puțin 14 ani.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    februarie 9, 2022 at 22:23

    Plus ca sunt limitate la 25 km/h, sau ma tog..ar trebui

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: