Connect with us

Stiri despre telefoane

Astazi critic iPhone 15 Plus pentru ca dai o caruta de bani pe un display de 60Hz

Published

on

Astazi critic iPhone 15 Plus pentru ca dai o caruta de bani pe un display de 60Hz si nu mi se pare deloc ok strategia pe care au adoptat-o anul acesta, dar pe care am mai intanit-o si in cazul generatiilor anterioare.

Si nu am nimic personal cu Apple sau cu produsele pe care le fabrica, chiar din contra. I-am laudat cat am putut de mult si aproape de fiecare data, recunosc ca (poate) telefoanele lor sunt peste orice Android. Si la aproape orice capitol. Design, frumusete, asamblare, finisaje si nu in ultimul rand, la optimizarea sistemului de oeprare si la viteza cu care trimit actualizari.

Daca nu as fi fost obisnuit cu un Android de peste 10 ani de zile sau chiar mai mult, mi-as lua oricand un iPhone. Dar nu cred ca un 15 sau 15 Plus. As opta pentru Pro sau Pro MAX.

Advertisement

Mi se pare cam fortat sa ceri aproape 5500 lei pe un iPhone 15 Plus si sa primesti un display cu o rata de refresh de 60Hz. Dupa ce ai experimentat un ecran cu refresh 90 sau 120Hz, este aproape imposibil sa mai folosesti 60Hz sau sa te intorci la asa ceva, mi se pare un downgrade.

Si nu inteleg, chiar nu imi explic logica. Cred ca este ceva legat de software si nu de hardware, ar fi suficient un update. Dar asa ceva nu va veni pentru ca Apple nu doreste! Exista Motorola G32 cu 90Hz la 650 lei si o sumedenie de alte telefoane cu 120Hz sub 1000 de lei si un iPhone 15 Plus de 5 ori mai scump iti ofera 60Hz!

Si oricat de bine ar fi optimizat sistemul de operare, oricat de rapid si de bun ar fi procesorul, tot vezi diferentele, aproape imposibil sa nu sesizezi asa ceva. Deci, inca o data spun, mi se pare inexplicabila aceasta strategie.

Advertisement

Tot sunt modele de lux, mega performante, super scumpe, de ce sa nu dai drumul macar la 90Hz si sa le tii blocate la 60? Si sa ne intelegem bine, ecranul este plin de tehnologie, nu este vorba despre asta!

Poate ca producatorul vrea sa te faca sa mai scoti ceva bani din buzunar daca vrei 120Hz si sa treci la Pro sau Pro Max? Asta in cazul in care stii de existenta unei astfel de dotari. Daca nu stii, merge si asa! In rest, cred ca numai de bine despre aceste noi modele Apple, cred ca sunt peste majoritatea telefoanelor Android. Articolul reprezinta strict parerea personala a autorului.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171