Connect with us

Stiri despre telefoane

BYD, Geely si SAIC: Ancheta Comisiei Europene asupra constructorilor auto chinezi

Published

on

Comisia Europeana isi intensifica investigatiile asupra industriei auto din China, cu un focus deosebit asupra posibilei subventionari statale a producatorilor auto chinezi BYD, Geely si SAIC.

Procesul de investigatie, declansat in octombrie si programat sa dureze 13 luni, are ca scop identificarea daca vehiculele electrice chinezesti beneficiaza in mod nejustificat de ajutorul financiar al statului, afectand astfel competitia pe piata europeana de vehicule electrice.

In ciuda faptului ca producatori precum Tesla, Renault si BMW opereaza si ei in China, anchetatorii Comisiei Europene se vor concentra exclusiv pe marcile locale, cum ar fi BYD, Geely si SAIC, pentru aceasta etapa a investigatiei.

Advertisement

BYD, Geely si SAIC: Ancheta Comisiei Europene asupra constructorilor auto chinezi

Potrivit purtatorului de cuvant al Comisiei Europene, Olof Gill, “Comisia a selectat un esantion reprezentativ de producatori chinezi si din UE,” pregatindu-se astfel pentru vizitele de verificare programate pentru ianuarie-februarie 2024.

Conform unor surse anonime, care au dorit să rămână confidențiale datorită sensibilității informațiilor, anchetatorii au ajuns deja în China pentru a începe procesul de inspecție. Aceștia vor analiza răspunsurile la chestionarele furnizate de producătorii auto și vor efectua verificări la fața locului pentru a valida datele primite.

Creșterea prezenței automobilelor chineze pe piața europeană a vehiculelor electrice este remarcabilă, cu o cotă de piață care a ajuns la 8% și se preconizează că va atinge 15% până în 2025.

Modelele chinezești sunt deosebit de atractive pentru consumatorii europeni (inclusiv Romania) datorită prețului lor cu aproximativ 20% mai mic comparativ cu cele produse în UE.

Advertisement

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des