Acasă Review telefoane Camera foto: Allview X4 Soul Infinity PLUS

Camera foto: Allview X4 Soul Infinity PLUS

11

Allview X4 Soul Infinity PLUS are 3 camere foto, doua in partea din spate si una pentru selfie. Telefonul se bucura de LED flash in ambele cazuri.

Avand in vedere ca este un flagship cu 6GB RAM si varf de gama al seriei “Infinity“, pozele si clipurile ar trebui sa iasa foarte bine. Telefonul costa in jur de 1799 lei si are cativa concurenti seriosi pe acest segment de pret.

Din fericire, pozele sunt chiar bune si nu dezamageste. Nu le pot compara cu un DSLR (asa cum am facut in cazul lui Note 8 sau Mate 10 PRO), insa sunt poze bune si nu-ti este rusine cu ele. Este interesant ca Allview X4 Soul Infinity PLUS poate filma si 4K! Am impresia ca s-a ajuns la aceasta rezolutie interpolat (din soft), insa o face.

Camera foto: Allview X4 Soul Infinity PLUS
Camera foto: Allview X4 Soul Infinity PLUS

13MP+5MP sunt cei doi senzori principali, sunt protejati de sticla de safir (conform allview.ro). Camera de 13MP foloseste un senzor OmniVision, model OV13855. Cea de 5MP are un senzor Samsung, model s5k3m.

13MP camera pentru selfie. Rezolutia reala este de 8.3MP, prin interpolare s-a ajuns la 13 MP. Aceste date sunt oferite de aplicatia Device Info HW.

Probabil, mai putin conteaza datele tehnice si explicatiile, importante sunt rezultatele. Iata pentru inceput pozele facute ziua, in conditii ideale. Apoi, le vedem facute pe cele la interior si apoi, pe cele facute in conditii de iluminare mai slaba. La final, puteti trage si singuri cateva concluzii!

Allview X4 Soul Infinity PLUS, fotografii facute in conditii ideale:

Allview X4 Soul Infinity PLUS, poze facute in interior:

Allview X4 Soul Infinity PLUS, fotografii facute in conditii de iluminare slaba:

Allview X4 Soul Infinity PLUS, poze facute cu camera frontala:

Am testat telefonul si in modul video, m-a interesat mai mult filmarea 4K, am apreciat ca formatul este MP4. Iata si clipul:

Iata si un alt clip 4K, filmat afara, noaptea:

Si un clip video in conditii ideale. Ziua si rezolutie 1920×1080 pixeli:

Clipurile video la rezolutie inalta au 3840×2176 pixeli. Toate au sunet stereo si sunt filmate la 29 cadre pe secunda.

Interfata camerei nu este una standard MediaTEK, este o aplicatie Allview. Meniul este destul de minimalist, insa nu este sarac in setari:

Acestea au fost pozele, personal cred ca sunt chiar bune. Zgomotul de fundal nu apare nici in conditii low light, focalizarea (foto) este buna, efectul de fundal blurat apare si el, este unul natural, culorile sunt reproduse foarte bine. Ar mai fi de lucru la capitolul video si nu ma refer neaparat la calitatea clipurilor. Cred ca printr-un update de firmware se poate imbunatati stabilizarea video, ar mai fi de umblat si la focalizare. Camerele tind sa focalizeze chiar daca nu este cazul. Notele mele le vedeti mai jos.

Allview X4 Soul Infinity Plus s-a mai ieftinit fata de momentul materialului de unboxing, costa acum 1799 lei. Primiti cadou si o boxa V-bass de la Allview.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Foto
Video
Selfie
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Din 2019, utilizez un OnePlus7 PRO si momentan, nu vad ce motiv as avea sa-l schimb. Multumesc pentru vizita pe acest site, sper ca articolele postate iti sunt de folos ;)

11 COMENTARII

  1. Camera e mediocra . La 1800 lei iti cumperi Honor 9 care are functie de 4k nativa nu interpolat.
    Allview are probleme mari la auto focalizare in timpul filmarii si cum e putin low light cum e plin de backgroud noise.Parerea mea e ca nu merita banii !!! E o chinezarie supra evaluata !!!

  2. Imi place cu ati redactat acest articol, este foarte detaliat. Despre camera telefonului pot spune ca nu e rau de loc, fata de celelalte telefoane Allview acesta sta destul de bine.

  3. Ies destul de bine pozele, insa la lumina puternica pare sa arda putin culorile, clipul video a iesit destul de bine, la capitolul filmare s-ar putea bate cu brandurile de top.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here