Connect with us

Sarbatoarea Pastelui este un moment de bucurie si innoire pe care-l asteptam toti, de la mare la mic, cu traditii si obiceiuri variate in intreaga lume. Cand se inrosesc ouale de Paste in 2023?  In multe culturi, ouale de Paste joaca un rol central, simbolizand viata, invierea si primavara. Unul dintre cele mai cunoscute si iubite obiceiuri este vopsirea oualor in rosu, in special in tarile ortodoxe. Pentru cei mici poate fi chiar o distractie.

Cand se inrosesc ouale de paste in 2023

Ouale rosii de Paste au o semnificatie profunda in traditia crestina ortodoxa. Culoarea rosie simbolizeaza sangele lui Iisus Hristos, varsat pe cruce pentru mantuirea omenirii. De asemenea, oul in sine reprezinta izvorul vietii, iar culoarea rosie il transforma intr-un simbol al invierii si al vietii vesnice. Insa, in comert exista tot felul de culori sau de idei ce te ajuta sa devii mai creativ!

Dar cand se inrosesc ouale de Paste in 2023? In general, ouale rosii de Paste se pregatesc in Saptamana Mare, ultima saptamana a Postului Mare, care duce spre Invierea Domnului. Momentul potrivit pentru a vopsi ouale variaza in functie de traditiile locale si obiceiurile familiale.

oua rosii de paste

In multe locuri sau regiuni, ouale se vopsesc chiar in Joia Mare, este ziua in care se comemoreaza Cina cea de Taina si spalarea picioarelor apostolilor de catre Iisus. Vopsirea oualor in aceasta zi este cea care simbolizeaza pregatirea pentru Inviere si legatura cu sacrificiul lui Hristos.

Dar in alte comunitati, ouale rosii se pregatesc in Sambata Mare, in ajunul Invierii. Aceasta zi marcheaza trecerea de la moarte la viata, anticipand Invierea lui Iisus. Pregatirea oualor in Sambata Mare reprezinta o modalitate de a sarbatori biruinta vietii asupra mortii.

Ouale rosii de Paste se impart de obicei in ziua de Paste, dupa slujba de Inviere. Ouale se ofera familiei, prietenilor si vecinilor, ca semn de iubire, prietenie si unitate. Uneori, conform tradieitei, acestea se impart si in zilele urmatoare, in timpul vizitelor si intalnirilor cu cei dragi.

foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!