Connect with us

Stiri despre telefoane

Care-i treaba cu Harmony OS de la Huawei? Si comparatie cu Android

Published

on

Care-i treaba cu Harmony OS de la Huawei? Cu toate ca scriu pe acest site de aproape 10 ani de zile si am publicat peste 6000 de articole, tot am o nedumerire in legatura cu noul sistem de operare de la Huawei. Vreau sa spun ca stiu ce scriu si ce vorbesc, chiar si fara sa vreau am prins cunostinte solide despre Android si sistemele de operare pentru telefoanele mobile.

Recent, am citit un articol/studiu, unul legat de Harmony OS. O oarecare publicatie a “disecat” acest sistem de operare si ar fi descoeprit ca de fapt, la baza este tot un Android. Un Android cu o interfata adaugata. Adica un simplu UI? Cum este si EMIU, OneUI, Oxygen OS, etc?

Atunci, de ce unele publicatii sustin ca este un sistem de operate dezvoltat de la zero si altele ca nu este decat o interfata aplicata? Daca ne uitam spre Huawei, acestia ne spun ca “HarmonyOS este un sistem de operare de ultimă generație care poate rula pe o gamă largă de dispozitive inteligente. Permite dispozitivelor inteligente diferite să vorbească aceeași limbă”.

Advertisement

Daca ne uitam la clipul de mai jos, Harmony OS vs Android 10, cu greu ne dam seama de diferente intre cele doua:

Harmony OS de la Huawei comparatie cu Android

Huawei Romania nu prea spune mare lucru (mai nimic), gadget.ro ne spune ca “Harmony OS este Android-ul pe care-l cunoaștem cu câteva tips & tricks la nivel de interfață grafică și conectivitate. Și asta-i nu-i rău deloc, mereu vei avea opțiunea în a descărca un .apk, în a porta rapid aplicațiile și jocurile din Play Store etc. Nu cred că sunt planuri serioase în a-l aduce în afara Chinei, cel puțin în viitorul apropiat.”

Advertisement

Parerea mea este ca acest Harmony OS este pur si simplu un Android cu o interfata adaugata peste. O interfata de utilizator cu o denumire de sistem de operare, unul care chiar daca ar fi fost dezvoltat de la zero, nu ar fi avut nicio sansa in fata unui Android. Poate numai in China, acolo nu ai nevoie de Google Services.

Sa aiba dreptate cei de la arstechnica.com cand spun “Huawei’s HarmonyOS: “Fake it till you make it” meets OS development“? Cititi si voi aici si trageti singuri concluziile. Adevarul este la mijloc? Harmony OS este ceva dezvoltat de la ZERO, sau este pur si simplu un Android?

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Hu

  august 19, 2021 at 20:09

  Părerea ta este foarte proastă. Înainte să îți afirmi părerea, testează un device cu acest sistem de operare.

 2. Cosmin

  august 19, 2021 at 21:03

  Am pus niste linkuri. Acceseaza-le si citeste. Parere proasta, buna…este o parere.

 3. Kgb

  august 21, 2021 at 08:35

  Degeaba testezi, trebuie să știi programare, ce e kernel, ce libertăți lasă softul pentru modificări. Orice ins vede din filmulețele comparative că e la fel, asta e nivelul unui utilizator obișnuit. Restul e promisiune publicitara, Hu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des