Connect with us

Review telefoane

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Published

on

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Este poate una dintre cele mai interesante intrebari legate de acest telefon ce se afla oferta Orange Romania. Si asta deoarece producatorul ne-a promis un setup revolutionar.

De fapt, nu este o camera principala, nu sunt nici doua, Huawei P20 PRO foloseste nu mai putin de 3 senzori principali, de optica se ocupa Leica. Leica Camera AG este o companie germana care produce aparate foto si optica și de înalta calitate. Compania a fost înființata de Ernst Leitz în 1914. Numele Leica este derivat din primele trei litere ale numelui său (Leitz) și primele doua din cuvântul aparat de fotografiat: lei-ca. (wiki)

La fel ca si Huawei Mate 10 Pro sau Samsung Note 8, telefonul acestea este primit in teste prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.

Advertisement

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Si va spun din start, camerele foto prezente pe Huawei P20 PRO nu sunt bune, ci extraordinar de bune. Cred ca la capitolul foto, acest telefon este cel mai bun la ora actuala sau cel putin, cel mai bun pe care am pus eu mana. Huawei P20 PRO este disponibil in mai multe culori, am primit de la Orange, versiunea albastra.

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Absolut nimic de discutat la capitolul foto, in materie de filmare cred ca se putea o picatura mai bine. Per total, pozele ies mai bine decat clipurile. Sa nu intelegeti ca nu filmeaza bine! Din contra! Insa, mi-ar fi placut sa o faca si mai bine si in special ma refer la clipurile facute seara sau noaptea. Este o diferenta intre pozele facute seara sau noaptea si clipurile facute in aceleasi conditii.

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Oricum, in cele ce urmeaza, veti putea vedea poze facute cu acest telefon dar si clipuri. Ziua, seara, macro, noaptea, slow motion, zoom – am incercat sa vad ce poate in toate conditiile.

Advertisement

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Camera lui Huawei P20 PRO se bucura si de inteligenta artificiala. Este capabila sa recunoasca automat diferite scenarii si ajusteaza tot automat setarile, pentru a obtine cea mai buna poza. 2 senzori ies destul de mult din carcasa dar per total, este un setup solid si unul care arata bine. Toate camerele sunt asezate in partea stanga, un lucru bun deoarece poti evita cu usurinta sa atingi sticla ce protejeaza senzorii.

 • 3 camere principale – 40MP f/1.8 + 8MP f/2.4 telephoto si 20MP f/1.6, optica Leica, captura 4K si 720p la 960fps (slow motion), 3x zoom optic si 5x hybrid zoom, stabilizare optica, AI cu recunoastere de pana la 500 scenarii, ISO pana la 102.400
 • Camera secundara de 24MP

Meniul camerei este stufos si are o gramada de setari si optiuni. Poate face poze si de 40MP, perfecte pentru editare, crop, zoom, print, etc. O astfel de poza poate ajuge si pana la 16MB si rezolutie 7296×5472 pixeli!

Avand in vedere ca toate pozele pe care le-am facut ocupa foarte mult spatiu, nu le pot incarca pe server la dimensiunile originale. Pur si simplu, acest articol nu ar mai pute fi accesat.

Din acest motiv, voi prezenta aici versiunile redimensionate a pozelor, insa voi lasa si un link de unde pot fi descarcate la dimensiunile originale. La finalul articoluului, discutam putin si despre meniul camerei. Nu foarte mult si nici foarte tehnic, va veti da seama din capturi ca sunt o multime de setari. Pana la urma, conteaza rezultatul final!

Advertisement

Huawei P20 PRO – TESTE VIDEO:

4K UHD, zoom maxim pe filmare, Huawei P20 PRO

4K UHD – test autofocus – Huawei P20 PRO

960fps Slow motion Huawei P20 PRO

Advertisement

Filmare seara cu Huawei P20 PRO

Filmare noaptea cu Huawei P20 PRO

Captura video este disponibila astfel:

Advertisement
 • UHD 4k 3840×2160 pixeli
 • FHD+ 1080p 2160×1080 pixeli in format 18:9
 • FHD 1080p 1920×1080 pixeli la 60fps
 • HD 720p 1280×720 pixeli

review huawei p20 pro

Puteti alege codec H.265 sau H.264. Stabilizarea optica nu este disponibila in format UHD 4k si nici cand se doreste filmarea la 60 de cadre pe secunda.

Poza de 40MP in cifre:

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

De AICI, (parola: 562619) puteti descarca 63 de poze in varianta originala. Arhiva are 219 MB. Acolo gasiti si poze de 40MP si cele in care am folosit zoom maxim.

Advertisement

Huawei P20 PRO – FOTO:Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?HDR activat, imbunatatirea automata a imaginilor: Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Prima poza este facuta cu modul automat activat, ultima cu modul noapte activat:

Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO? Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

 Cred ca macar in acest caz, pozele vorbesc de la sine si nu mai are rost sa facem alte comentarii. Sunt perfecte, indiferent de conditii. Culori naturale, reflexii frumoase, captura rapida, focus bun si precis, inteligenta artificiala, totul este de nota 10. Este totusi un telefon mobil si nu un DSLR! Desigur, putem compara unele poze cu cele facute cu un DSLR, insa telefoanele mobile au dezavantaje fata de camerele profesionale, este o alta discutie!
Inteligenta artificiala – o parte din scenariile recunoscute:
Cat de buna este camera foto de pe Huawei P20 PRO?

Spuneam la inceput ca meniul camerei este cutomizat si bogat in optiuni. Iata si setarile foto cu care ne putem juca:

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
10 Comments

10 Comments

 1. Anonim

  mai 6, 2018 at 12:47

  Buna camera, dar ce nu imi place este modul in care face zoom!!! Oribil, in trepte, sacadat – altfel spus, naspa!!
  Cel mai frumos zoom, fin, fara sacadari si usor de facut (pur si simplu dai cu un deget pe ecran in sus sau in jos, in timp ce filmezi) a fost la gama Lumia! In rest…..nu am mai vazut nimic de genul celui de pe Lumia….
  Daca gasesti un model Lumia, nu conteaza care, incearca sa vezi ce este un zoom adevarat….. 😉

 2. Anonim

  mai 6, 2018 at 13:26

  Eu chiar ma gândesc sa îmi achiziționez un “exemplar” Pe mine, unul, m-a impresionat ce poate face camera.

 3. Csaba

  mai 8, 2018 at 20:59

  Unde sunt linkurile pozelor?

 4. Adina

  iulie 23, 2018 at 14:58

  Acel tag de pe poza este disponibil doar ptr cei care au p20 pro sau este si ptr alte versiuni ?

 5. MAXIMUS

  septembrie 4, 2018 at 01:25

  Cum schimb rezoluția la modul noapte? La setari e pe 10 mp doar….

  • Cosmin

   septembrie 4, 2018 at 14:14

   Nu mai am telefonul, nu mai stiu exact ;(

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des