Tutoriale telefon
Cat de bune sunt testele AnTuTu Benchmark ?
Am avut o curiozitate pe noul telefon personal, un LG G3 si am vrut sa vad daca exista vreo diferenta de scor in testul AnTuTu cu telefonul in regim normal in conditiile in care la acest test el se incinge destul de mult si daca scorul este mai bun atunci cand telefonul este rece si are o temperatura scazuta.
Mai pe romaneste si pe intelÈ™esul tuturor, am sacrificat telefonul si dupa primul test l-am lasat timp de 10 minute in congelator (protejat) 😉 – nu incercati asta acasa! Chiar aveam curiozitatea asta deoarece am auzit ca acest test AnTuTu dupa care multi se orienteaza atunci cand isi cumpara un telefon iti indica un scor mai mare atunci cand telefonul este rece. Nu stiu cat de relevant este acest test – a fost numai o curiozitate de-a mea.
Pe toate forumurile se vorbeste numai despre acest test de performante, se pun diverse capturi de ecran si se impartasesc diverse rezultate. Ciudat este ca in cazul unui telefon identic ca model, diferenta de scor poate fi si de peste 10000 de puncte! Si avand in vedere ca LG G 3 are un procesor Snapdragon 801 recunoscut pentru ca degaja multa caldura, am vrut sa testez si chestia asta!
Personal, nu am intalnit lag pe acest telefon cand este mai cald sau mai rece si am impresia ca nu sunt afectate performantele telefonului daca acesta este cald sau chiar se incinge.
Am instalat din Google Play o aplicatie ce-mi arata tot timpul temperatura procesorului si in timpul testului normal aceasta a urcat pana la 76 grade Celsius. Nu stiu cat de adevarata este temperatura indicata deoarece este adevarat ca simt o incalzire in zona camerei foto si a butoanelor dar parca nici 75 de grade! Dar cu testul “pe rece” am avut o mare surpriza!
Iata ce a iesit in testul normal:
Si dupa 10 minute de stat in ger 😉
Concluzia ar fi ca al meu LG G3 a obtinut in AnTuTu un scor mai mare cand era foarte incins, pana la 76 grade dar un scor mai mic cand a fost mai rece si nu a mai depasit 55 grade! 39958 puncte vs 36692.
Am mai observat ca imediat dupa ce l-am scos de la rece, bateria a scazut de la 45% la 9% instant si a trebuit sa conectez incarcatorul. Acest lucru nu l-am patit in utilizarea de zi cu zi si pot spune ca sunt multumit de bateria lui LG G3.
Concluzia – se pare ca telefonului nu-i place iarna sau cel putin testele AnTuTu au luat-o razna!
Ce parere aveti?
Traian
mai 19, 2015 at 15:06
Lg G3 are procesorul Snapdragon 801 nu 810
Cosmin (admin)
mai 19, 2015 at 15:15
Da, am modificat, a fost o greseala. Oricum, nu asta era subiectul articolului…
Florin Andrei
mai 19, 2015 at 20:05
Concluzia ? Antutu este din ce in ce mai imprecis si irelevant. Testele cu acest benchmark nu indica performantele de zi cu zi.
Lungu Florin
ianuarie 10, 2016 at 20:18
La fel cum, teoretic, la temperaturi ridicate performantele unui telefon au de suferit si in cazul unor temperaturi foarte scazute ar trebui sa se aplice aceleasi reguli. Pentru ca un test de acest gen sa fie relevant ar trebui in primul rand pus telefonul la temperaturi ridicate (nu e suficienta supra-incalzirea procesorului) si apoi la temp scazute (congelator), Apoi ar trebui rulate mai multe teste de genul (AnTuTu, Quadrant, etc..) in ambele conditii, precum si in conditii optime. In mod normal ar trebui sa se observe o scadere a rezultatelor in toate testele atat la temperaturi foarte ridicate cat si foarte scazute. Pe vremuri, cand Xperia U inca era relativ nou pe piata am facut si eu un test de genul, insa folosind doar frigiderul. Desi nu avea probleme cu supra-incalzirea (adevarat, erau zile caniculare) atat AnTuTu cat si Qadrant mi-au dat rezultate mai bune dupa cateva minute “la rece”. Nu ca ar fi relevant…
Georgian
ianuarie 11, 2016 at 15:36
Viteza procesorul e dependenta de conditiile de tensiune si temperatura. Bateria dintotdeauna s-a comportat mai slab la frig. Principiul overclocking-ului pe dispozitive nemobile a fost dintotdeauna voltaj mai mare si temperatura mai mica pentru a obtine performante mai ridicate.
Dar daca intra in calcul bateria (care poate reduce voltajul si/sau puterea disponibila) si faptul ca nu se cere efectiv cresterea voltajului … atunci e logic sa nu fie mai asa responsiv telefonul.
Trecand in analogii automobilistice, vi s-a intamplat sa nu plece masina la -20grade? Sau faptul ca ca Tesla model S / X nu mai publica puterea, pentru ca aceasta depinde foarte mult de uzura, incarcarea bateriilor si temperatura exterioara