Acasă Stiri Android Si Noutati Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

2
nofollow

Detin un Leagoo M5 (puteti citi mai multe aici) de 2 saptamani deja iar la prima vedere mi-a lasat o impresie foarte placuta, mai putin camera, lucru peste care am trecut deoarece eu folosesc camera digitala pentru fotografii pe care intentionez sa le pastrez sau sa le imprim.
Leagoo M5 exceleaza la aspect, avand un ecran HD 2.5D Gorilla Glass 4, rama integrala din inox, senzor de amprente iar ca sistem de operare ruleaza FreemeOS bazat pe Android 6.0 Marshmallow.

dsc_0683 Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

Dar ce m-a dezamagit asa de tare, daca telefonul are atatea atuuri ? Chiar optimizarea numita FreemeOS care are zeci de erori si buguri mai mult sau mai putin deranjante, printre care:
-Aplicatia preinstalata de Youtube nu poate fi actualizata si care contine un dropper (program catalogat ca malware de programele antivirus prin simplul fapt ca descarca si instaleaza aplicatii chiar si inofensive, fara acceptul utilizatorului)
-Aplicatia preinstalata Leagoo Share care este detectata ca malware de anumite programe antivirus.
-Procentul bateriei este la fel de precis ca un sofer beat. De la 100% la 85% scade in 15 minute de utilizare, de la 85% la 75% scade foarte greu, apoi 70% la 56% scade in 20 minute  samd.
-Camera, asa slaba cum e, nu are mod de captura panoramic 16:9
-Iar serviciul SmartCard, umple un fisier text cu sute de KB pe zi, fara ca tu sa poti face ceva, chiar daca stergi fisierul, acesta o sa reapara.

dsc_0693-2 Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

Dar nu ! Nu astea m-au scos din sarite, cu toate ca ar fi suficiente pentru cineva ca sa il arunce pe geam, principala problema pe care o am cu acest telefon este TRADUCEREA ! Si nu ma plang de traducere pentru ca nu as intelege limba engleza doar ca daca setez telefonul in limba romana, dispar foarte multe optiuni vitale sau nu corespund descrierii !
Meniul Accesibilitate nu putea fi accesat ! Ironic, nu ? Daca atingeam acest meniu, pur si simplu, ma scoatea la ecranul principal !
Prima setare care m-a pus pe ganduri a fost timpul de iluminare a ecranului, care in mod ciudat, era setat la 10 minute dar se stingea intr-un minut, asa ca l-am setat la 30 de minute si tot repede se stingea, mai precis la 2 minute. Atunci mi-a picat fisa si l-am trecut in engleza si nu mare mi-a fost mirarea cand am vazut asta:
1 Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

Cu toate ca banuiam ceva legat de traducere, am ramas mirat ! Am intrat si la alte optiuni pe care le-am considerat dubioase printre care si ACCESIBILITY si surpriza ! Mi-au aparut optiunile din meniul accesibilitate, care este foarte important pentru persoanele cu deficiente de auzi si vedere.

O alta dovada a traducerii facute in nepasare este la sectiunea setarilor pentru Date Mobile unde setarea “Purtator” nu avea decat 4 optiuni care nu puteau fi debifate, deoarece producatorul recomanda aceasta setare “Nespecificat” dar la mine era blocat in modul LTE. Ce a aparut dupa ce l-am trecut in engleza ? Uitati-va mai jos !
2 Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

As avea si alte exemple sa va dau dar nu cred ca ar avea prea mare relevanta, ati prins ideea.  Nu vreau sa generalizez dar in aceasta situatia, firma producatoare a prezentat lipsa totala de interes pentru optimizarea softului, imaginati-va daca la traduceri stau asa prost, ce se afla in sectiunea driverelor pentru ca da, telefonul ruleaza Android, o versiune de Linux care, de asemenea, are nevoie de drivere ca sa functioneze corespunzator.

Si pe incheiere, sa nu plecati dezamagiti de la acest articol, aveti mai jos “Modul Economic” de pe Leagoo M5 si prea bine tradusa optiune de “Iesire” EIXT:))
3 Cateva probleme cu interfata FreemeOS pe telefonul Leagoo m5

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here