Acasă Tutoriale telefon 2020 Ce are inauntru? Episodul 1, bateria externa

Ce are inauntru? Episodul 1, bateria externa

3

Ce are inauntru? Episodul 1, bateria externa –  vom afla incepand cu acest articol, ce anume se afla in interiorul dispozitivelor pe care le vedem si le utilizam zilnic.

Curiozitatea este buna sau rea? Depinde de caz. Daca ai cunostinte minime, poti sa pui mana pe o surubelnita si sa te apuci sa vezi ce anume se afla inauntru. Daca nu stii ce e ala un surub, mai bine nu te apuci de nimic. Oricum ar fi, niciodata nu deschideti un aparat cand acesta este conectat la reteaua 220V si nici nu trebuie sa incercati sa dezasamblati un acumulator sau sa-l gauriti! Puteti avea surprize neplacute, acesta poate lua foc sau poate exploda.

Am facut eu toate astea pentru voi si in episodul de astazi, vom discuta despre bateriile (acumulatori) externe. Acestea au capacitatea de a inmagazina energia si de a o elibera atunci cand este nevoie. Pe piata exista o multime de modele, diferite preturi, capacitati, culori si forme.

Eu am desfacut un acumulator extern de 2000 mAh si unul de 6000 mAh. Este impropriu spus “desfacut un acumulator”, mai corect ar fi “carcasa unui acumulator”.

In interiorul carcasei se afla acumulatorul sau acumulatorii, un circuit electric, mufa de incarcare proprie, cea la care conectam un dispozitiv si cam atat. Sunt modele care au LED-uri pentru a semnaliza capacitatea, cel alb din imaginile de mai jos are chiar si o lanterna.

Acumulatorul de 2000 mAh:

Acumulatorul de 6000 mAh are 2 iesiri. 5V si 1A sau 5V si 2A:

Cam atat, nu este ceva foarte complicat si nici nu necesita foarte multe explicatii. Cert este ca de acum, veti sti cam ce se afla inauntru!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here