Tutoriale telefon
Ce fac daca mi-a cazut telefonul in apa?
Ce fac daca mi-a cazut telefonul in apa? In primul rand trebuie sa te rogi sa nu fie ceva grav si sa nu se strice iremediabil. Asta faci in primele secunde, apoi, dupa ce te calmezi incerci sa citesti si sa urmezi sfaturile de mai jos.
Inca de la inceput e bine de stiut ca daca ai un telefon “de firma” sunt sanse mai mari sa nu pateasca nimic iar daca ai un telefon mai ieftin, probabil te poti astepta la ce e mai rau. Telefoanele mai scumpe si nu ma refer aici la cele rezistente la apa, au aplicata peste placa de baza o solutie ce nu permite apei sa ia contact direct cu circuitul electric. Cele mai ieftine nu au aceasta pelicula aplicata si exista o posibilitate mai mare ca diferite componente sa se scurtcircuiteze si asa sa apara problemele, caci atunci apar.
Iata ce sa faci si ce sa nu faci:
In primul rand, opreste-l imediat si scoate-i bateria. Nu incerca sa-l agiti, sa-l scuturi sau sa apesi butoanele deoarece vei face probabil mai mult rau si apa va patrunde mai adanc peste tot. Ca o statistica, 20% dintre telefoane cad in toaleta!
Probabil ca una dintre primele reactii este sa suflii in diverse orificii! Nu o face deoarece vei imprastia apa sau lichidul respectiv si mai mult!
Nu desfa telefonul (vei pierde garantia), nu-l baga la cuptorul cu microunde 🙂 si nici nu aplica o sursa de caldura cum ar fi un feon deoarece caldura emisa de acesta poate afecta alte componente!
Scoate cartela SIM, bateria si cardul de memorie deoarece sub acestea apa se strange si se evapora mai greu.
Cu ajutorul unui servetel, si fara sa agiti telefonul, incearca sa absorbi lichidul acolo unde ai posibilitatea. Poti introduce materialul absorbant si in orificiile telefonului.
Este bine daca ai la indemana saculeti cu silica gel (silica gelul poate absorbi 35% din greutatea lui în apă. Cu cât umiditatea relativă este mai mare, absoarbe mai multă apă, iar cantitatea de apă absorbită crește cu cât perioda de timp este mai mare – wiki) sa-i pui intr-o punga impreuna cu telefonul pentru cateva zile.
Apoi, indiferent daca ai sau nu silica gel, lasa telefonul 2-3 zile intr-un loc ferit de umiditate, timp in care nu-l porni. Il poti pune si intr-o punga cu orez (orezul absoarbe umiditatea foarte bine)
Acestea sunt cele mai bune sfaturi pe care le pot da (din proprie experienta) si nu in ultimul rand, cumpara-ti un telefon rezistent la apa 😉 !
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Cred ca Facebook isi bate joc. Am raportat o multime de reclame aiurea
- Aplicatii telefoane Android3 luni ago
Aplicația TelePaws telemedicină veterinară pentru cei ce au animale de companie
- Aplicatii telefoane Android3 luni ago
Aplicația Blackmagic Camera: merită înstalată pe telefoanele Android
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Netflix renunță la abonamentul fără reclame: cum stăm în Romania
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Redmi K70 Ultra: ce știm înainte de lansare
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Analiză și context: Dacia Duster 3 scoate 3 stele la testul EuroNCAP: siguranța bună
- Jocuri pentru telefoane si tablete android3 luni ago
Cele mai bune jocuri video din România vor fi premiate la Romanian Game Awards 2024
rudy
martie 12, 2015 at 15:38
si daca nu merge sai scoti bateria ce faci?
Cosmin (admin)
martie 12, 2015 at 15:47
Nu o scoti…
Iry
martie 15, 2015 at 09:31
Eu am Sony Aqua M2 ,de regula cand imi cade in apa il las 2-3 ore sa mai curete de praf :)))
Cosmin (admin)
martie 15, 2015 at 10:24
:)))
Laura
aprilie 13, 2016 at 23:17
Buna seara! Am un Allview P6 Energy care tocmai a luat “cunostinta” cu apa….la bucătărie..cateva secunde(2,3). Am reusit sa ii scot capacul din spate, cartela….Dar bateria mi se pare…lipită. In traducere liberă: habar nu am daca se scoate. Mai am vreo speranta daca îl las inchis doua zile???