baterie

Cum sa activezi meniul ascuns pe un televizor Smart TV Samsung

Cum sa activezi meniul ascuns pe un televizor Smart TV Samsung

Activare meniu secret, meniu service Smart TV Samsung – Am sa va arat un tutorial simplu cu ajutorul caruia puteti activa acest meniu de service, puteti face asta din mai multe motive.

Eu l-am activat pe un Smart TV Samsung din seria NU, acesta ruleaza Tizen OS si este fabricat in anul 2018. Metodele care vi le arat functioneaza atat pe modele mai noi, dar si pe cele putin mai vechi.

Atentie, numai Samsung si daca nu aveti idee despre setarile noi aparute acolo, recomand sa nu schimbati nimic, sa nu activati sau sa opriti vreo optiune. Daca alegeti totusi sa o faceti, o faceti pe propria raspundere.

Eu folosesc acest mic truc pentru a reseta televizorul la valorile din fabrica. In meniul default, exista o optiune de resetare, dar nu una completa!

Nu voi intra foarte adanc in detalii, nici eu nu am facut cine stie ce modificari cu ajutorul acestui meniu. Apoi, mai puteti afla si informatii complete legate de televizor si de versiunea software, plus alte informatii pe care in mod normal nu prea aveti de unde sa le gasiti.

Cum sa activezi meniul ascuns pe un televizor Smart TV Samsung

In momentul in care activati acest meniu, veti vedea o lista principala cu anumite optiuni. Fiecare dintre ele cuprinde alte sub-meniuri. Controlul se face cu ajutorul telecomenzii. Tastele stanga/drapta/sus/jos pentru navigare, tasta centrala (ok) pentru selectie si confirmare iar tasta return, pentru revenire la optiunea/meniul anterior.

[the_ad id=”76867″]

Iata si cum se activeaza, sunt mai multe metode (in functie de modelul telefonului).

1 – Metoda cea mai comuna si care functioneaza in cazul televizorului meu (49NU7302 review). Atentie, se va activa meniul cu setarile si informatiile mai bogate!

  • Oprim televizorul, asteptam cateva secunde si apoi, apasam pe telecomanda urmatoarele taste: info, settings, mute si power. Trebuie apasate in aceasta ordine (nu in acelasi timp). Initial, televizorul va porni in mod normal. Meniul de service se va activa dupa cateva secunde. Pentru a inchide meniul, trebuie sa oprim televizorul si sa-l repornim. Este posibil ca setarile de imagine pe care le aveti sa nu se pastreze (moduri de luminozitate, etc)

2 – Inca o metoda care functioneaza pentru televizoarele Smart TV ale seriei NU (posibil si pentru altele). De data aceasta, se va activa un meniu mai prietenos, mai putin bogat in optiuni dar la fel de interesant. Pentru a scapa de acest meniu, oprim si repornim televizorul.

[the_ad id=”76867″]

Cum sa activezi meniul ascuns pe un televizor Smart TV Samsung

  • Nu oprim televizorul! Pe telecomanda, apasam mute+1+1+9+ok (tasta dintre sageti). Nu le apasam in acelasi timp! Meniul va arata ca in poza de mai sus. Controlul se face la fel cum am explicat anterior!

Citeste si: Cum activezi mod intunecat/dark mode pe Smart TV Samsung